Captură impresionantă a polițiștilor! Vezi ce au descoperit aceștia în Argeș si alte 22 de județe

Captură impresionantă în urma acțiunilor pentru verificarea oprețiunilor cu substanțe periculoase.
Polițiștii au consfiscat peste 36 de tone și 6.500 de litri de substanțe toxice folosite pentru protecția plantelor, în urma a sute de acțiuni efectuate în 23 de județe și în București, pentru verificarea legalității operațiunilor cu substanțe periculoase.

100 de persoane sunt cercetate pentru comiterea a 129 de infracțiuni în domeniu.

Conform comunicatului IGPR:
”În perioada 15 martie — 17 mai a.c., Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a coordonat acțiuni desfășurate la nivel național pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor.

Polițiștii au acționat în municipiul București și în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Astfel, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, cu sprijinul unităților fitosanitare, al Gărzii de Mediu și al inspectoratelor teritoriale de muncă, au efectuat verificări și controale la 780 de agenți economici care efectuează operațiuni cu acest tip de produse.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate 129 de infracțiuni, dintre care 104 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului, 18 prevăzute de Codul Penal și 7 la Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor. Pentru comiterea acestor fapte, polițiștii cercetează 109 persoane.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 107.480 de lei.”