Cat trebuie sa mergi pe jos zilnic pentru a scapa de grasimea de pe burta

Mersul pe jos este o modalitate simpla si eficienta, cu ajutorul careia poti sa pierzi in greutate, mai ales daca o practici zilnic si tii o dieta sanatoasa. "Alimentatia potrivita te ajuta sa reduci din grasimea abdominala, in timp ce practicarea de exercitii te poate ajuta sa mentii rezultatele", a explicat Steven Daniels, antrenor de fitness, pentru Popsugar.

El recomanda sa mergem pe jos o ora in fiecare zi sau sa facem doua plimbari a cate 30 de minute, daca se potriveste mai bine programului. Cat de repede se vor vedea rezultatele? Ei bine, acest lucru depinde de o serie de factori, inclusiv greutatea si intensitatea antrenamentului.


De exemplu, iata cate calorii va arde o femeie care are 66 de kg, in functie de dificultatea antrenamentului:

Incepator: Parcurgerea pe jos (ritm lent) a 3-4 kilometri intr-o ora ar arde aproximativ 200 de calorii
Intermediar: 5,5 kilometri in 60 de minute ar arde aproximativ 250-300 de calorii (ritm rapid)
Avansat: Parcurgerea a sapte kilometri (ritm rapid) in 60 de minute arde circa 350 de calorii


O jumatate de kilogram de grasime este egala cu 3,500 de calorii. Asta inseamna ca e nevoie de doua saptamani pentru ca cineva din categoria "avansat" sa arda suficiente calorii si sa piarda in greutate. Sigur, orice altceva poti face pentru a contribui la crearea unui deficit de calorii, cum ar fi calcularea portiilor de mancare, va accelera acest proces. Pentru a maximiza rezultatele antrenamentului care presupune mers pe jos, antrenorul recomanda adaugarea antrenamentelor de forta la rutina ta si exercitiile abdominale.
 

Sursa: peroz.ro