Cătălin Andrei e numărul trei! „Putem crea o producție de succes - «Cei trei care au speriat PSD-ul»!”

Cătălin Andrei e numărul trei! „Putem crea o producție de succes - «Cei trei care au speriat PSD-ul»!”


Iaca veste neașteptată, pe final de săptămână: fostul jurnalist Cătălin Andrei, reprofilat de ceva ani pe zona de business (administrator al Muntenia Pack), a intrat în PNL. L-am luat așa, din servă, cu câteva întrebări venite din zona PSD, în mod evident. Ne pare rău, domnule Andrei, acum că ai făcut pasul către liberali nu putem să te mai întrebăm cu întrebările noastre... Deci:

Scopul și durata?
- Sper, în primul rând, ca vizita mea în politică să devină o prezență permanentă și obiectivele mele să lase ceva bun în urmă. Am idei și proiecte pe care vreau să le dezbat cu colegii mei, să le facem cunoscute opiniei publice și dacă întrunesc susținere să le aplicăm. Lucrurile încep să se miște într-o direcție bună.

E loc pentru doi foști jurnaliști într-un singur partid?
- Păi, nu suntem trei?! Pe Rareș Bogdan nu-l punem la socoteala? Cu siguranță există destul loc sub soare pentru doi foști jurnaliști, mai ales într-un partid care permite și încurajează dezbaterile. Pe Mihai Alexandrescu îl cunosc de pe vremea când făceam presă și m-am bucurat pentru el când a decis să intre în politică. Ca și mine, a făcut acest pas cu bune intenții, cu dorința de a aduce un suflu nou în politică și în administrație. Sunt convins că vom colabora excelent, amândoi cunoaștem media, comunicarea politică, îl avem pe Gelu Tofan alături. Cred că vom fi un trio de succes. Era un western clasic, „Cei trei care au speriat Vestul”, putem crea o producție locală de succes „Cei trei care au speriat PSD-ul”.  

Pe ce listă te vom găsi?
- Deocamdată este prematur să discutăm despre liste. În curând, vom puncta și acest aspect. Am intrat în PNL cu scopul de a pune umărul la consolidarea organizației. În politica românească toată lumea sare direct la liste. Haideți să clădim ceva, să muncim pentru idealul în care credem și apoi să avem pretenții pentru liste. Fiecare își va găsi locul acolo unde îl duc meritele. Eu voi pune la dispoziția echipei PNL Argeș ideile, puterea mea de muncă și experiența mea. 

Ținând cont de specificul businessului tău, îți este teamă că ți se va reproșa că ești un membru de... carton?
- Un membru din carton, da, că din această industrie provin momentan. Un membru de carton, nu. Vedeți dumneavoastră, noi producem niște cutii în care poate fi ambalată o mașină întreagă, pe bucăți. Destul de rezistente pentru a putea fi transportate pe mii de kilometri, destul de fragile pentru a fi reciclate ușor. Cred că așa e și în politică, trebuie să fii rezistent, să ai forță, dar să știi să te potrivești pe scopul și pe idealurile organizației politice din care faci parte. 

Ai intrat direct în PNL sau te-ai afiliat, în subsidiar, unei aripi (sau aripioare)?
- Am intrat pe ușa din față și m-am oprit direct în biroul președintelui Adrian Miuțescu, căruia îi mulțumesc pentru încrederea acordată. Nu agreez nici aripile, nici aripioarele, nu-mi prea place puiul, e cam laș și sperios de felul lui. Cred că într-o organizație politică sănătoasă nu își au loc facțiunile, care fac notă discordantă de linia partidului. Dezbaterea în contradictoriu este bună pentru că polemica duce la progres. Dar aripioarele care urmăresc alte scopuri decât cele declarate și asumate oficial trebuie un pic tunse, pentru că interesele lor sunt de obicei obscure și mărunte. Câtă vreme ai o conducere aleasă statutar, de ce să faci valuri inutil, de ce să erodezi organizația din interior? Cred că în PNL Argeș s-a terminat perioada puciurilor închipuite și a aripioarelor și că oamenii au priceput că trebuie să tragă într-o singură direcție. Vrem să câștigăm în Argeș, atunci hai să tragem doar hăis!   

Și totuși de ce nu te-ai gândit la un partid alături de Răzvan Șerbănoiu?
- Și să fim noi doi și o umbrelă? Parcă a mai fost inventat un partid local, care s-a prefăcut în fum. Răzvan îmi e amic, îmi pare rău pentru dezamagirea lui, îl aștept alături de noi. 

Peste câtă vreme ne vei da lecții despre jurnalism din postura de politician, adică o să devii un arogant și un antipatic, fi-ți-ar rușine?!
- Sunt unii care îmi spun că sunt arogant și antipatic, deci aș putea să încep de pe acum, din postura de modest antreprenor, că după aia poate îmi pierd elanul. Am glumit, nu sunt nici arogant, nici antipatic sunt un tip cu bun-simț, care vrea să muncească pe bune, cu mânecile suflecate, într-o organizație politică puternică.  

Doamnelor și domnilor, Cătăliiiiiiiin Andreeeeeei! Multă baftă și nervi de oțel!
 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta