Cimitir de fițe în Pitești! 125 de milioane locul în zona ”ultracentrală”

În ultimii ani, în ţara noastră, a ajuns să fie mai scump să mori decât să trăieşti, o înmormântare creştinească aşa cum se cere la ortodocşi sărind de 10.000 de lei. Asta, dacă ai... „noroc” şi deţii un loc de veci unde să-ţi petreci eternitatea. Unul dintre cimitirele în care primăria din Piteşti a pompat bani la greu în ultima vreme este Cimitirul „Sf. Gheorghe”, cel mai mare, dar şi cel mai de... „fiţe” din oraş, motiv pentru care aici preţurile, efectiv, au sărit în aer.

Şi în perioada următoare primăria vrea să investească aici, de curând mai-marii oraşului luând decizia de a construi o sală nouă de ceremonii funerare, dar şi de a extinde actualul pavilion administrativ, lucrări care probabil vor costa câteva miliarde bune.

125 de milioane - locul în zona... ultracentrală
Despre Cimitirul „Sf. Gheorghe” se aude de foarte mult timp că este unul dintre cele mai scumpe din judeţ, preţurile fiind de-a dreptul exagerate. Pentru a ne lămuri cum stau lucrurile, am tatonat terenul şi am aflat cât costă un loc de veci în cel mai căutat dintre cimitirele piteştene.

Dacă familia decedatului vrea o poziţionare bună, printre rândurile din faţă, cum ar veni cu... vedere bună la aleea principală, atunci trebuie să scoată pentru un loc 125 de milioane de lei. Dacă se vrea un loc în partea de mijloc a cimitirului, într-o zonă nu foarte înghesuită, atunci preţul mai scade şi ajunge la 120 de milioane de lei într-un cavou nou.

Cea mai ieftină variantă pe care am identificat-o este aceea a unui loc într-un cavou care a mai fost folosit şi de alţii, mai spre fundul cimitirului, care costă „doar” 100 de milioane. O altă soluţie mai puţin costisitoare pentru familia defunctului este aceea de a-şi înmormânta defunctul într-o criptă, alături de alte persoane, preţul acestor locuri pornind de la 5.000 de lei.

Sursa: Saptamanalul Ancheta