Cioban argeșean: ”E foarte grav ce se întâmplă în România”!

Fraudă cu bani europeni în cazul păşunilor şi nereguli în creşterea oilor şi a mieilor. Trei ciobani și-au spus problemele în emisiunea Jocuri de putere de la Realitatea TV.
Aceştia au spus că le-a ajuns cuţitul la os şi că nu mai pot suportă nedreptăţile. Tocmai de aceea vor face plângeri la Bruxelles şi la OLAF. 


"Fraudă cu fonduri europene în tot ce înseamnă păşuni în România. Fraudă cu fonduri europene - Peste 50%. E foarte grav ce se întâmplă în România. Noi am venit să spunem: fraţilor, aţi furat până acum din România cât aţi furat, dar, dacă ne furaţi şi banii europeni, nu mai putem să mai răbdăm", declară Dan Petrescu, cioban din Curtea de Argeş.
Nu doar fondurile europene sunt problema, ciobanii întâmpinând mari greutăți în creșterea animalelor. Au transmis ministerului aceste nemulțumiri, dar nu au primit niciun ajutor.

"Trebuie să tragem un semnal de alarmă, chiar i-am spus domnului ministru Daia: nu se mai poate continua, domnule ministru", spune Ioan Şterp, cioban din Bihor.

"Îşi bat joc şi acesti oameni care au abatoarele, pentru că eşti la mâna lor, sunt doar câteva abatoare în ţară. Un sfert din miel trebuie să îl laşi acolo pentru acte şi pentru tot ce se întâmplă", a declarat Gheorghe Danuleţiu, cioban din Sibiu.

Sursa: Realitatea.net