CJ Argeş face plângere penală pentru gestiune frauduloasă la Molivişu!

Preluarea conducerii Consiliului Judeţean de către o nouă echipă a presupus, implicit, şi moştenirea problemelor delicate ale vechilor administraţii. Una dintre cele mai grave o reprezintă, fără doar şi poate, proiectul Molivişu,  în care CJ Argeş a băgat deja sume uriaşe de bani şi unde, colac peste pupăză, din cauza nefinalizării în termenul impus, ar mai trebui să returneze şi alte 4 miliarde către Uniunea Europeană.
Conducerea Consiliului Judeţean anunţă că va respecta decizia politică de la centru privind continuarea, chiar şi în noile condiţii, a acestui proiect, dar şi că urmează să demareze paşii juridici pentru cei consideraţi responsabili de situaţia în care (nu) a ajuns din punct de vedere financiar, dar şi tehnic, ceea ce ar fi trebuit să fie staţiunea de schi a Argeşului.


După zeci de analize, acțiuni de audit şi discuţii purtate în ultimul an, în vizorul Consiliului Judeţean au rămas preşedintele Molivişu, Pavel Bârlă, şi  fostul manager de proiect, Constantin Dârzan. Deoarece îi consideră responsabili, conducerea judeţului lucrează de zor la redactarea unor plângeri penale împotriva celor doi, acuzaţiile care li se aduc fiind cele de management defectuos şi de gestiune frauduloasă. Surse din cadrul Consiliului Judeţean Argeş susţin că - atât lui Pavel Bârlă, cât şi lui Constantin Dârzan - li se vor pune în spate prejudicii de aproximativ 25 de miliarde. În paralel, seria nesfârşitelor expertize continuă, acum fiind pe ţeavă un audit financiar şi o expertiză tehnică menite să indice exact valoarea prejudiciului reclamat.    

Sursa: Săptămanalul Ancheta