Școală din Pitești: Părinţii primesc zilnic pe telefon notele şi absenţele copiilor

Începând de luna trecută, Şcoala „Tudor Vladimirescu” din Piteşti a devenit prima instituţie de învăţământ din judeţul Argeş care foloseşte cataloage online. Concret, orice notă ori absenţă a elevului, precum şi eventualele observaţii ale profesorilor referitoare la comportamentul fiecărui elev în parte ajung în timp real pe telefoanele părinţilor.

CITEȘTE ȘI ... ACUM! Descinderi în Argeș - Trei persoane duse la audieri

Magdalena Crivac este directoarea Şcolii „Tudor Vladimirescu” de un an şi jumătate. Spune că fostul director a avut iniţiativa realizării cataloagelor online, însă la vremea respectivă era destul de complicată implementarea unui asemenea proiect. Noua directoare nu a renunţat însă la ideea aplicării proiectului şi spune că „este o provocare şi mi-am dorit să o pun în aplicare. Înainte de a implementa proiectul cataloagelor online am făcut un sondaj în şcoală, am spus că vreau să introduc aceste cataloage online”.

Aplicaţia, denumită „Note în catalog”, a fost dezvoltată de o firmă de profil din Braşov. Cataloagele clasice nu au fost desfiinţate. Ele sunt în continuare folosite, concomitent cu cele virtuale.

CITEȘTE ȘI ... Lovitură pentru piteșteni! Se scumpește căldura

Proiectul s-a implementat de la 1 martie, fiind un proiect-pilot în Argeş. Secretariatul Şcolii „Tudor Vladimirescu” a realizat o bază de date cu numerele de telefon ale părinţilor copiilor. La ora actuală, în această bază de date sunt 950 de numere de telefon. Concret, „profesorii intră pe această platformă în pauze sau la sfârşitul zilei şi trimit în timp real notele pe care elevii le primesc, absenţele şi comportamentul lor. Iar părintele primeşte instant această informare despre activitatea copilului lui la şcoală”, spune directoarea Magdalena Crivac. Această adaugă că „feedback-ul este unul extraordinar. Şi mie mi-ar plăcea să primesc din partea şcolii unde învaţă fata mea aşa ceva. Profesorii sunt încântaţi, ca şi părinţii. Pe fiecare dată de 10 ale lunii platforma generează un raport pentru luna precedentă al activităţii copilului, al frecvenţei cu care s-au pus notele în catalog, al absenţelor. Iar acest raport poate fi trimis lunar părintelui”.

CITEȘTE ȘI ... Bal aniversar: 10 ani de la înfiinţarea Legatului Piteşti - Eveniment cu o etichetă aparte!

Directoarea Şcolii „Tudor Vladimirescu” din Piteşti spune că la începutul implementării proiectului „copiii nu au fost foarte încântaţi, pentru că nu le convine să afle părinţii ce note au luat ei la fizică, la chimie sau la română. Există şi părţi bune şi părţi mai puţin bune. Însă eu cred că părţile bune sunt majoritare. Iar faptul că părintele este informat legat de evoluţia copilului său nu este un lucru rău, e o comunicare directă şi rapidă”.

Sursa: Adevarul.ro