COD GALBEN ÎN ARGEȘ! Grindină, vijelii și descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, fiind vizate mai multe județe din țară, printre care și Argeș.

Potrivit meteorologilor, începând de azi, de la ora 14:00, până la ora 22:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Județele vizate: Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita.


De asemenea, de la ora 11:00 până vineri, 17 mai la ora 10:00, este în vigoare o altă avertizare meteorologică de manifestări de instabilitate atmosferică.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vremea va fi în general instabilă. Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp”, a transmis Administrația Națională de Meteorogie.