Comercianţii din Piaţa Găvana au vrut să-şi mute tarabele în faţa Şcolii 15


Săptămâna trecută, municipalitatea a semnat cu societatea Apartamentul, patronată de Constantin Pănescu, contractul pentru modernizarea pieţei din Găvana. Iminenţa închiderii pieţei pentru demararea lucrărilor de renovare a făcut să se agite spiritele  în rândul comercianţilor care desfășoară aici mici afaceri, iar săptămâna trecută aceştia şi-au expus motivele de îngrijorare şi în faţa primarului Cornel Ionică.

CITEȘTE ȘI ... A adormit la volan! A lovit 4 mașini staționate și a băgat în spital doi oameni!

Pieţarii s-au plâns că pe toată perioada desfăşurării lucrărilor nu mai au obiectul muncii, solicitând primăriei să le dea o soluţie pentru relocarea tarabelor. Micii comercianţi chiar au venit cu o variantă în acest sens, propunând edilului să îi lase să-şi vândă produsele pe trotuarul din faţa Şcolii Gimnaziale „Adrian Păunescu” (fostă Nr. 15).

„Comercianții din piaţa Găvana au venit la primărie să ne propună variante pentru mutarea tarabelor. Aceştia au spus că vor să pună mese la Şcoala 15, adică să le dăm spaţiu pe trotuar să pună mesele. Bineînţeles că nu le-am dat avizul. Este imposibil, conform legislaţiei, să permitem amplasarea tarabelor pe trotuar, fără apă, fără grup sanitar, fără niciun fel de utilităţi. Le-am mai spus că noi nu încurajăm bişniţăria, pieţele nu sunt pentru ei, sunt pentru oamenii de bună-credinţă, pentru adevăraţii producători şi pentru cetăţenii municipiului”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică. 

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta