Comercianţii în alertă! Liber pentru afaceri în Parcul Lunca Argeşului!

Vreme de cinci ani, câţi s-au scurs de când a fost finalizat proiectul de amenajare a parcului Lunca Argeșului, oamenii de afaceri au privit cu jind la zona de agrement în care mii de piteșteni vin vara să se bucure de umbră și aer curat, neavând posibilitatea să desfășoare activităţi comerciale pe teritoriul parcului. Și asta, pentru că, potrivit legislaţiei europene, timp de cinci ani de la finalizarea unui proiect finanţat din fonduri UE acesta nu poate fi  folosit în scopul de a genera profit.

În cazul parcului Lunca Argeșului, singurii care au beneficiat de pe urma acestei investiţii au fost doi comercianţi care, inspiraţi, au cerut autorizaţii pentru mici businessuri la intrarea în parc. În curând, interdicţia  privind efectuarea actelor de comerţ în parcul Lunca Argeșului va expira, în luna noiembrie împlinindu-se termenul de graţie de cinci ani. Se pare că vestea s-a răspândit deja în mediul de  afaceri, municipalitatea fiind asaltată cu fel și fel de solicitări.

Cu toate acestea, primarul Cornel Ionică îi temperează pe cei care vor să investească în businessuri în Lunca Argeșului, anunţând că în perioada imediat următoare va avea loc o licitaţie pentru activităţile comerciale ce urmează să se desfășoare în parcul Lunca Argeșului. „Începând cu luna noiembrie a acestui an, în parcul Lunca Argeșului se pot desfășura și activităţi comerciale. Fiind realizat din fonduri europene, vreme de 5 ani, Uniunea a dispus interdicţia de a se desfășura activităţi comerciale aici. În perioada imediat următoare, vom realiza și a doua cale de acces în parc, pe undeva pe lângă podul peste Argeș și vom organiza și mai multe licitaţii pentru comercianţii care vor să-și deschidă ceva aici”, a declarat primarul Cornel Ionică. 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta