Concursul Național de Orientare Sportivă - Rezultate frumoase pentru argeșeni

În perioada 20 si 21 octombrie 2018, s-a desfasurat cea de-a VII-a ediţie a Concursului Național de Orientarea Sportivă iniţiat de către Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea. La acest eveniment au participat copii şi cadre didactice din judeţele: Gorj, Vâlcea, Dolj, Sibiu, Harghita şi Argeş. Concursul s-a desfăşurat în două zile succesive, probe diferite şi categorii  diferite de vârstă. 

”Ne dorim ca un număr cât mai mare de copii să practice orientarea turistică deoarece le dezvoltă inteligenţa şi perspicacitatea, le creează capacităţi de orientare în teren şi nu în ultimul rând fac foarte multă mişcare în mijlocul naturii”, ne-au subliniat profesor Ramona Linte, directorul Palatului Copiilor Piteşti şi prof. Daniela Georgescu în calitate de reprezentant  relaţie cu presa la nivelul instituţiei.

Prima zi de concurs s-a desfăşurat proba de “pădure” în mijlocul Pădurii Petrişor din Râmnicu Vâlcea. . Micuții concurenți au dovedit că sunt bine pregătiţi toate punctele de vedere. A doua zi de concurs s-a desfăşurat în oraşul Govora în Parcul Central din  staţiunea Govora având loc proba de “sprint”.  Palatul Copiilor Piteşti a fost reprezentat de un echipaj  de 6 elevi  îndrumaţi de prof. Camelia Miezu, coordonatoarea cercului de Orientare turistică din cadrul instituţiei. Deşi practică de puţin timp orientarea turistică, elevii au făcut faţă cu bine celor două etape de concurs obtinând două locuri pe podium, ne-a împărtaşit dna prof. Camelia Miezu.