Covid-19 -Atentionare pentru astmatici !

Covid-19 nu iarta pe nimeni , persoane de toate vârstele pot fi infectate de noul coronavirus, dar s-a observat ca persoanele cele mai vulnerabile la imbolnavirea  severa cu virusul sunt cele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente precum astmul, diabetul, bolile cardiace .
  

 De aceea se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de autoprotecție: distanțare fizică față de alte persoane, evitarea pe   cât posibil a părăsirii locuinței, igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact si evitarea aglomerației.

 Pacienții diagnosticați cu astm (adulți și copii) să NU își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori   sau  orali, fără a consulta un medic. 
 

 Administrarea medicației trebuie realizată conform recomandărilor medicului curant.
 În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice  astmului,este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat   și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament.

 Mesajul Ministerului Sanatatii este : 
   ,, NU modificați schema terapeutică! NU eliminați sau adăugați medicamente în schema terapeutică fără recomandarea unui        medic! "