CRIZĂ DE MEDICI ÎN ARGEŞ!

Criză de medici în Argeş! Tot mai puţini medici sunt interesaţi de posturile scoase la concurs!

În ultimele 11 luni, Spitalul Judeţean a scos la concurs de 5 ori posturile vacante de medici. S-a ajuns la această situaţie, deoarece nu a existat nici măcar o persoană interesată să se înscrie la concursul pentru aceste locuri. Cel mai mare spital din Argeş are nevoie de nefrolog, hematolog, ginecolog, chirurg, medic internist, radiolog, pediatru şi chirurg plastician.

Deşi au fost aduse multe îmbunătăţiri la capitolul condiţii şi dotări, specialiştii din domeniul sanitar nu mai sunt atraşi de posturile oferite în ţară, preferând să aleagă calea străinătăţii sau sunt atraşi să lucreze în mediul privat. În spitalele din afara graniţelor au asigurată, în unele cazuri, pe lângă un salariu mult mai mare, şi cazare sau chiar decontarea transportului.

„De când sunt manager, am organizat de 5 ori concursul pentru posturile de medic şi nici măcar nu am fost întrebaţi de vreun doritor. Pe hematologie şi urologie este o lipsă acută de medici şi nu cred că se va rezolva prea curând problema. O situaţie similară va fi şi la oncologie. Deocamdată, la secţia noastră avem 4 medici, din care vor mai ieşi la pensie. Încercăm de pe acum să găsim înlocuitor pentru a preîntâmpina şi aici o deficienţă de personal, dar nu s-a prezentat nimeni. Deocamdată, putem spune că suntem fericiţi că avem 4 specialişti, în condiţiile în care la Vaslui, de exemplu, nu au niciun oncolog”, ne-a mărturisit Dan Olariu, care trage astfel un semnal de alarmă pe această temă, la fel cum fac mulţi manageri de unităţi sanitare din ţară.

Oana Bahrim