Crucea Roșie Argeș - ajutor în prag de sărbători!

”Este regretabil ca in prezent, in Romania, exista zeci de mii de oameni care sufera de foame. Intr-o societate responsabila, orice persoana, printr-un gest simplu, poate sa acorde un ajutor celor dezavantajati, care nu isi pot procura singuri hrana. Crucea Rosie Romana, prin proiectul Banca de Alimente, ofera ocazia de a se implica direct, tuturor celor care doresc alinarea suferintei persoanelor vulnerabile.

Te simti minunat sa fii generos! Impreuna putem hrani un vis, o lume fara foame!”, își începe Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania mesajul pe pagina oficială.

În suportul acestui mesaj stau eforturile constante ale membrilor Crucea Roșie de a ajuta populația. În acest sens, Crucea Roșie Argeș a continua acțiunea ”Banca de Alimente”, venind în ajutorul familiilor nevoiase din comuna Mărăcineni.
În prag de sărbători, voluntarii Crucea Roșie au împărțit pachete. Acțiunea a primit prijinul primarului comunei, Nicolae Dascălu.

 

Cum poți deveni voluntar?

Descarca formularul de inscriere, completeaza-l si trimite-l la filiala din judetul/sectorul in care locuiesti sau inveti – datele de contact ale acestora se regasesc in pagina Filiale.

Dupa ce ai trimis formularul, este bine sa stabilesti o intalnire in care sa afli detalii despre activitatea de voluntariat. Persoana responsabila cu recrutarea voluntarilor din filiala careia te adresezi iti va explica ce ai de facut si veti discuta despre motivatia ta de a face voluntariat si despre asteptarile tale.

Fiecare voluntar de Cruce Rosie participa la cursuri de instruire privind Miscarea si Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii. In functie de abilitatile si preferintele sale, voluntarului nou inscris ii este repartizata o anume activitate pentru care beneficiaza, de asemenea, de instruire. Cursurile sunt gratuite si obligatorii.

Dupa efectuarea primelor cursuri de instruire, te vei putea considera voluntar de Cruce Rosie – unul din marea familie a celor 97 de milioane de voluntari ai Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din toata lumea – si pregatit sa ajuti oameni din tara/orasul tau.