ADIO DUREROS! Ileana Șipoteanu și-a pierdut soțul de ziua ei! Secretele poveștii lor de dragoste aici…

Compozitorul Dumitru Lupu a încetat din viață! “Hai vino iar în gara noastră mica” “Mă-ntorc la tine mare albastră” , rămân publicului românesc ca moștenire artistică.

Durere fără margini pentru solista argeșeană Ileana Șipoteanu care astăzi - când împlinea 50 de ani - a pierdut cel mai important bărbat din viața sa.  Compozitorul Dumitru Lupu a încetat din viață, iar anunțul a fost făcut chiar de către cunoscuta solistă care i-a fost soție în ultimii 24 de ani și alături de care s-a bucurat din plin de viață, de dragoste și de pasiunea care i-a unit: muzica.

Dumitru Lupu a murit azi dimineață, în jurul orei 5:00. Deși a fost solicitat ajutor medical, în ciuda eforturilor, doctorii de pe ambulanța nu au mai putut face nimic pentru artistul care împlinise 65 de ani!

În urma sa, lumea muzicii românești este în doliu. Românilor le-au rămas compoziții muzicale nemuritoare cum ar fi “Hai vino iar în gara noastră mica” “Mă-ntorc la tine mare albastră” “S-o luăm de la început”  “Ce mult te-am iubit”.

Abolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu”, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România, profesor universitar doctor la Universitatea Ovidius din Constanța, inițiatorul festivalului "Mamaia copiilor", Dumitru Lupu a fost vreme de 8 ani și dirijor al orchestrei teatrului Al. Davila din Pitești (1982-1990). 

Filarmonica Pitești urmează să îi difuzeze filmele muzicale

De altfel, astăzi, după ce Ileana Șipoteanu a anunțat teribila veste, directorul Filarmonicii Pitești, Jean Dumitrascu, a făcut public un mesaj încărcat de regret și durere: Cultura română suferă o nouă și grea pierdere, compozitorul Mitică Lupu a murit în zori, chiar de ziua soției sale, Ileana Șipoteanu ! S-a lansat de foarte tânăr, de când era la Pitești, a colaborat cu poetul Cezar Ivănescu și cu mai toți soliștii de muzică ușoară, compunea șlagăre cum alții respiră, era plin de proiecte, în plină activitate... M-am bucurat de prietenia sa, am colaborat la proiectul său minunat, „Cântece creștine” (2 aprilie 2015), am discutat recent, fixând datele de 7 și 8 decembrie 2017 pentru un nou proiect, al unui concert-music-hall, în care publicul urma să se întâlnească cu muzica bună, monologul, cupletul, scheciul, quiproquo, dansul etc., cu Ileana Șipoteanu, Nae Alexandru, doi-trei tineri artiști piteșteni invitați... Urma (urmează!) să-i difuzez filmele muzicale... Condoleanțe familiei ! Dumnezeu să-l odihnească !"

Ileana Șipoteanu, despre secretul relației lor de dragoste: Am știut să tac la timp!

La Pitești l-a cunoscut, de altfel, pe marele compozitor și soția sa, Ileana Șipoteanu- solistă celebră a scenei românești, sora artistului muscelean Dan Șipoteanu (DelaFun).

„Tocmai auzisem că este un post liber la teatrul din Pitești și m-am dus să particip la concurs. Și acolo am auzit că trebuia să vină un compozitor, Dumitru Lupu. Nu auzisem de el. Știam câteva piese din repertoriul lui, dar nu știam că sunt ale lui, pentru că eram foarte tânără, și el era foarte tânăr, dar era chiar atunci în mare vogă… Dar n-a venit azi, n-a venit mâine, n-a venit poimâine, iar eu făceam naveta și mă enervăm că nu vine. Și la un moment dat am zis: Domnule, dar stați așa, de ce nu vine domnul Lupu, că eu fac navetă de la Rucăr, sunt ocupată, am și eu ore la scoala… Și mi-au zis: asta este, domnul Lupu e și la București, dar când o să vină vă anunțăm. Și mi-am lăsat numărul de telefon, să mă sune”, a povestit Ileana Șipoteanu începuturile relației lor într-un interviu acordat revisei Tango.

„Eu l-am remarcat, când era în comisie. Eu cântăm rock, eu sunt o fire temperamentală, însă el când m-a văzut pe mine, așa, îmbrăcată într-un deux-piece, a zis: “Fata asta trebuie să cânte ceva romantic!”. (…) Așa a început… Mă invita la cofetăria de alături, era o cofetărie vizavi de teatru, unde cred că am mâncat sute de savarine”.

Despre cum a reușit această fabuloasă relație de dragoste între două firi pasionale și consumate de cariera artistică, o relație din care rămâne în urmă o minuntă fiică – Dumitrana, Ileana Șipoteanu s-a confesat aceleași reviste:

“Dacă e să spun un secret, cred că am știut să tac la timp. Când o femeie nu tace la momentul potrivit, e jale! Se produce acea nenorocire care, până la urmă, duce la iminenta despărțire. E am tăcut. Și nu din prostie sau obediență. Nu! Am tăcut atunci când a trebuit, iar pe urmă am reluat discuția: Hai să vedem, ce e bine, ce nu e bine, ce ai făcut, ce am greșit? Iar Mitică e un om mai mare cu 15 ani decât mine și e înțelept.”

Astăzi, exact când împinea 50 de ani, artista argeșeană și-a luat la revedere de omul care i-a schimbat, marcat și imbogățit viața vreme de un sfert de secol. La fel și publicul românesc, care asistă la un nou adio de la valorile sale culturale. Dumnezeu sa-l odihnească!

CITESTE SI .... HORROR! Tânăra dispărută din Pitești – moartă în viziunile unui celebru astrolog!