Cum alegi o rochie casual?

La prima vedere, alegerea online a unei rochii casual pare a fi un exercițiu destul de simplu, dar, de fapt, este o provocare destul de mare pentru orice doamnă sau domnișoară care vrea să iasă din zona de confort.

Rochiile casual se aleg în funcție de talia celei ce o va purta

Este deosebit de dificil să aleagă o astfel de rochie mai ales acele fete și femei care preferă să poarte mai degrabă pantaloni. Asta cu toate că obiect vestimentar mai feminin decât o rochie, casual sau de ocazie, nu există!

Rochiile sunt versatile și de aceea ar trebui ca reprezentantele Evei să nu renunțe la ele. Bine alese, ele vor fi la fel de comode ca și blugii cei de toate zilele și tricourile sau tunicile aferente.

Odată făcând marele pas și intrând într-un magazin online de fashion, mai întâi este necesar să se determine pentru ce ocazie se va alege de pe site o anumită rochie.

Rochia universală, așa cum îi spune și numele, se va potrivi aproape în orice ocazie, dacă va fi accesorizată cum trebuie. Poate fi purtată la birou, dar și la petrecere. Doar să nu fie îmbrăcată prea frecvent.

Rochiile de zi în stilul casual sunt extrem de confortabile și, de regulă, nu ar trebuie să aibă paiete, sclipici, danteluțe și alte brizbizuri de party.

Rochiile maxi sunt mai dificil de purtat în viața de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât nu se potrivesc oricăror siluete. Chiar dacă aparent există și modele casual, ar trebui să ai trup de manechin și o eleganță înnăscută care să o pună în valoare. Mai ales femeile de statura medie sau minionă ar trebui să nu își comande asemenea
rochii casual foarte lungi, dacă nu vor să fie ridicole în ele. Când ai 180 cm înălțime și 55 de kg poți să porți ce rochie maxi vrei, dar dacă ai 150 de cm și eventual vreo 80 de kg, mai bine nu.

Chiar și femeile care sunt înalte, dacă au ceva kilograme în plus trebuie să aleagă o rochie cu o croială dreaptă nu una cloș.

Pentru o rochie de zi casual, o rochie midi rămâne cea mai potrivită.

Este mai bine când genunchiul este ușor descoperit sau acoperit total. În caz contrar, dacă se oprește fix deasupra genunchiului, va părea disproporționată vizual și scurtă.

În alegerea unei rochii casual contează vârsta celei ce o va purta, chiar și nuanța rochiei

Criteriile de alegere a unei rochii casual nu sunt referitoare doar la silueta femeii, ci și la vârsta ei. Chiar și al culoarea rochiei.

Cu cât femeia este mai în vârstă, cu atât rochia ar trebui să fie mai lungă (dar nu maxi!). Deși fetele tinere pot purta liniștite mini, e la latitudinea lor cât vor să arate privitorilor.

Culoarea rochiei joacă și ea un rol important atunci când o alegi. Nuanțele luminoase măresc vizual talia, cele închise, dimpotrivă, subțiază. În plus, diferite nuanțe de rochii sunt potrivite pentru diferite tipuri de ten.

Dacă decideți să cumpărați online o rochie cu model sau imprimeuri, rețineți că dungile orizontale măresc și diminuează vizual talia. Prin urmare, femeile plinuțe și scunde nu ar trebui să aleagă rochiile de acest gen. Dungile longitudinale sau verticale, subțiază vizual și prelungesc talia.
Femeile înalte și subțiri nu ar trebui să aleagă rochii cu dungi. Pentru ele se potrivesc mai bine rochiile casual cu modele geometrice și printuri.

Magazinele online au în ofertă la prețuri convenabile o varietate extrem de mare de rochii, deci fiecare își va găsi modelul care să o avantajeze dacă va căuta cu răbdare.