EXCLUSIV! Cum s-a făcut flagrantul primarului din Bradu!

Ieri, la Curtea de Apel Piteşti, s-a judecat contestația măsurii de control judiciar în ceea ce-l priveşte pe Dan Stroe, primarul ales al comunei Bradu. Acesta a fost reţinut săptămâna trecută ca urmare a unui flagrant pentru dare de mită. După cele 24 de ore, propunerea de arestare preventiva facută de procurori nu a fost acceptată de către Tribunal, care a dispus măsura controlului judiciar. Ieri, judecatorii Curtii au decis măsuri mult mai dure pentru primarul ales: interdicţia de a intra in Primărie şi de a exercita funcţia de primar!

CITEŞTE ŞI...Dan Stroe nu mai are voie să fie primar! 

În exclusivitate, săptămânalul Ancheta  a prezentat în ediţia de luni, 4 iulie, culisele reţinerii primarului din Bradu fix în ziua în crare trebuia să depună juramantul. Publicaţia a difuzat declaraţiile denuntatorului său Marian Niță - tatăl consilierului UNPR care trebuia mituit si anume Andrei Niță.

⇒ Iată cum a vrut să dea bani primarul și cum l-au încolțit procurorii:

Săptămâna trecută, vestea reţinerii de către procurori a noului primar ales al comunei Bradu, Dănuţ Stroe, a făcut înconjurul ţării, în condiţiile în care acesta nici nu a apucat să se instaleze în biroul de la Primărie. Stroe a fost luat pe sus de poliţişti, fiind acuzat că ar fi încercat să mituiască, prin intermediar, un consilier local în schimbul votului pentru alegerea viceprimarului de la Bradu. Ghinionul lui a fost că s-a adresat unei persoane care nu numai că nu s-a lăsat prinsă în jocurile de culise ale noii administraţii de la Bradu, dar nu a avut nici cea mai mică reţinere să sesizeze procurorii cu privire la oferta primită.  

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe mandatul său de primar, că Dan Stroe și-a făcut debutul pe mult râvnita funcție cu un arest de 24 de ore şi un ditamai dosarul de corupţie. Înregistrat și monitorizat de procurorii și ofițerii de la investigații criminale, Dan Stroe a fost prins în flagrant când oferea 3.000 de lei lui Marian Niță, tatăl consilierului UNPR Andrei Niță, cel de care depindea votul în Consiliul Local pentru deciderea viceprimarului (din 15 consilieri, PSD are doar 7) – susţin oamenii legii. Stroe îl vroia pe Cătălin Mocanu, pentru că acesta a tras mult cu el în campania electorală - cel puțin așa spun cetățenii din comună. Mocanu este nimeni altul decât cel care în plină campanie electorală i-a făcut plângere pentru mită lui Florin Frătică.

⇒ „Am făcut denunţ. Decât să plângă mama...”

Marian Niță, tatăl consilierului Andrei Niță, ne-a povestit în detaliu filmul evenimentelor, declarând totdată  că fiul său nici nu a fost luat în discuție în vreun fel, negocierea ducându-se direct cu el: „Sincer, pe mine m-a suprins că a venit la mine pentru că noi am avut mai multe conflicte de-a lungul timpului. Apoi am văzut că insistă și am zis ok, hai să văd de ce este în stare. A zis că îmi dă 60 de milioane de lei vechi să scot cheltuielile pe campanie. Mi-a zis că îmi dă banii în două tranșe. Eu, când am văzut că pune 30 de milioane de lei pe masă, am zis în mintea mea: Mă duc direct la procurori și fac denunț. Decât să plângă mama... știți cum este vorba aceea.  M-am dus la procurori, am făcut denunțul și am primit instrucțiunile necesare. Mi-au spus ce să fac, am fost cablat și așa am organizat flagrantul cu alți 3.000 de lei”, ne-a povestit Marian Niță.

Citeste şi... Primarul Dan Stroe de la Bradu a fost reținut! 

De asemenea, omul a susținut că, oricine ar fi făcut un gest de acest gen, la fel ar fi procedat: „Nu mă interesează pe mine ce au gândit ei, nici acum nu-mi explic de ce au venit la mine. Nu l-am înțeles pe omul ăsta de ce a încercat așa ceva, probabil că trebuia să respecte cuvântul dat lui Mocanu că-l scoate viceprimar”,  a mai povestit Marian Niță. Joi, a doua zi după reţinere, Dan Stroe a fost eliberat joi sub control judiciar extins, în sensul că acesta nu are voie să părăsească țara și nici să ia legătura cu persoanele implicate în dosar. Dosarul va fi trimis în judecată cel mai probabil după ce vor fi încheiate audierile, estimându-se că acestea vor dura încă cel puțin trei săptămâni de aici înainte. (Sursa: Săpătămânalul Ancheta)

CITESTE SI... Decizie bomba la Bradu! Cine este primar și viceprimar? 

Florin Fratica