METEO! Cod portocaliu de NINSORI și cod galben de VREME REA

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de vreme rea în următoarea perioadă.

Codul galben este valabil în data de 19 aprilie, între orele 04-18, înregistrându-se precipitații abundente, ninsori și strat de zăpadă la munte, intensificări ale vântului. Precipitațiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului și cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia și Muntenia va ploua, iar în zona montană vor fi ninsori.

De asemenea, codul portocaliu este valabil tot in data de 19 aprilie, intre orele 09 - 18, fenomenele vizate fiind: ninsori abundente si viscol in zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului.
Zone afectate: zona inalta a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului.

Totodată, vremea va continua să fie oscilantă pe durata următoarelor două săptămâni, cu intervale în care vremea va fi, în general, mai rece decât în mod obișnuit la această dată, apoi valorile termice vor fi încadrate în normele climatologice ale perioadei, alături de precipitații importante cantitativ, mai ales în perioada 18 - 20 aprilie aprilie, precum și după 27 aprilie.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEȘ: Și-a pierdut fratele în mod suspect - caz neelucidat!

În Muntenia, în prima săptămână de prognoză valorile maxime de temperatură se vor situa în general sub cele climatologic specifice perioadei, iar media lor se va încadra între 8 grade (care se pot înregistra în zilele de 20 și de 21 aprilie) și 16 grade (în 23 aprilie). În cea de a doua săptămână se va încălzi treptat, iar în ultimele zile media maximelor diurne va urca spre 21 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în dimineața zilei de 22 aprilie, când media lor va coborî până la—2 grade, apoi vor crește, astfel că, după data de 27 aprilie, se vor atinge minime care în medie vor fi de aproximativ 7 grade. Până în data de 21 aprilie, temporar, vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ, apoi probabilitatea de ploaie va fi în scădere.

La munte, între 17 — 24 aprilie, temperaturile vor avea variații destul de semnificative. Temperaturile maxime vor avea valori medii între—3 și 6 grade, iar cele minime între—10 grade (în dimineața zilei de 21 aprilie) și—4 grade (în dimineața de 21 aprilie). Din 25 aprilie și până la finalul intervalului de prognoza, temperaturile vor rămâne relativ constante. Media lor va fi pozitivă, astfel că ziua va avea valori până la 9 — 10 grade, iar noaptea de până la 2 grade. Vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai importante cantitativ între 18 — 21 aprilie.