Cum va fi vremea în weekend?

Sâmbătă scăpăm de precipitaţii. Vom avea atmosferă însorită la deal, la munte, în Oltenia şi Muntenia; înnorări trecătoare în celelalte zone şi condiţii de ceaţă pe la câmpie.

Duminică aşteptăm vreme frumoasă, câţiva nori prin centru şi nord-vest şi cer senin în celelalte zone. Dimineaţa mai poate să apară ceaţa, iar peste zi se încălzeşte, mai cu seamă în ţinuturile estice.

Luni se face şi mai cald. Vom avea soare şi atmosfera de primăvară în majoritatea zonelor. Prin nord şi est se mai adună norii, dar nu vorbim despre ploi, iar vântul se intensifică în ţinuturile estice.


Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea şi Bărăgan, norii vor fi numeroşi şi vor aduce precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie. Vântul va prinde putere iar temperaturile cresc uşor. Mai sus în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări dar şi scurte perioade cu soare. Vântul se înteţeşte la munte la altitudini mari iar temperaturile cresc şi aici. Zărim soarele şi în restul Moldovei. În zona de munte, va ninge slab iar în rest aşteptam ploi slabe sau puţină lapoviţă. Maximele termice vor ajunge până la 7 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera va fi însorită şi se încălzeşte peste tot. După prânz, termometrele vor indica cel mult 10 grade Celsius. Şi în vestul ţării, găsim vreme frumoasă cu mult soare. Se vor înregistra temperaturi de 11 grade Celsius - valori ridicate pentru jumătatea lunii februarie.

În ţinuturile centrale, în zona de munte mai este posiibil să ningă slab În rest, se anunţă vreme bună iar vântul va prinde putere la altitudini mari. Maximele termice vor ajunge până la 6 grade în vestul provinciei. În sud-vest, avem încă o zi frumoasă şi temperaturi ridicate pentru luna februarie. După prânz se vor atinge 9-10 grade Celsius. În sudul ţării, se anunţă înnorări şi câteva ploi slabe. Apare şi soarele printre nori, vântul va prinde putere şi se încălzeşte uşor faţă de ziua trecută.

 


Vremea la munte

La munte, vremea se îmbunează. Astăzi mai apar ceva înnorări şi fulguieli trecătoare, iar vântul mai are unele intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbura.

Sâmbătă scăpăm de precipitaţii; norii se risipesc şi o să avem vreme frumoasă, cu temperaturi în creştere. Duminica se face şi mai cald. Va domina timpul frumos, deşi prin Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se înnorează din când în când. Şi luni prindem vreme bună, cu temperaturi ridicate pentru luna februarie. Ziua mai sunt ceva înnorări în masivele estice şi în Munţii Apuseni; iar noaptea norii îşi fac apariţia şi în restul zonei montane.


Sursa: stirileprotv.ro