DACIA ȘI FORD- Relansări ale producției de mașini

Industria auto românească va aduce în anul 2017 două SUV-uri de clasă B. Uzina Automobile Dacia de la Mioveni va demara asamblarea unei noi generații Duster, iar Ford are în plan o creștere progresivă a producției generată de intrarea în portofoliu a modelului EcoSport.
Din februarie, uzina Dacia va începe comercializarea unui Duster care va deveni prima mașină autohtonă cu cutie automată. Toate aceste noutăţi vor anima, fără doar şi poate, vânzările şi, prin consecinţă, producţia uzinei din Mioveni. Totodată, în toamna anului 2017, este programată şi lansarea unei noi generaţii a micului SUV Duster, ceea ce înseamnă că, încă din lunile de vară, la uzina din România a producătorului va începe asamblarea acestuia.

CITEȘTE ȘI ... ANAF publică lista neagră a firmelor EVAZIONISTE!


În ceea ce privește grupul Ford, în acest an, un al doila produs se alătură monovolumului B-Max, iar faptul că acesta este un SUV de clasă B- segment foarte căutat în Europa- promite o cerere importantă. Noua variantă a modelului EcoSport care va fi asamblat de Ford în România va însemna o majorare a producţiei mult-aşteptată. Chiar dacă şi de această dată planul Ford are mici lacune, cauzate de intrarea în gama producătorului a modelului Fiesta Active – un crossover tot de segment B mai arătos decât EcoSport care va fi asamblat la Koln – anul 2017 va însemna un mare pas înainte pentru uzina din Craiova. De asemenea, uzina de motoare are mari şanse să primească în portofoliu un propulsor derivat din actualul EcoBoost de 1.0 litri. Acesta va fi primul motor în trei cilindri din lume care va oferi funcţia de dezactivare a unui cilindru.

Sursa: capital.ro