Dacia - record de vânzări în prima parte a anului!

Grupul Renault a înregistrat un record de vânzări în prima partea de anului, înregistrând o cifră de 1,88 de milioane de vehicule vândute, în creștere cu 10,4%, pe o piață care a crescut cu 2,6 %.

Renault, a doua cea mai vândută marcă în Europa, a înregistrat o creștere a vânzărilor și a cotei de piață în toate regiunile Grupului. În regiunea Africa-Orientul Mijlociu – India creșterea a fost de 19,3 % și de 50,5 % în regiunea Asia-Pacific.

CITEȘTE ȘI ... Curtea de Argeș - Capitala modială a poeziei pentru 6 zile!

„Am atins un nou record prin cele 1,88 milioane de vehicule vândute într-un semestru.
Volumele de vânzări și cotele de piață au crescut în cazul tuturor mărcilor noastre și în toate regiunile. Strategia noastră de reînnoire a gamei și de extindere geografică continuă să dea roade.”
a declarat Thierry Koskas, membru al Comitetului Executiv, Vice-președinte pentru vânzări și marketing al Grupului Renault.

În Europa, înmatriculările Grupului continuă să crească mai accelerat decât piața. Acestea au înregistrat o creștere de 5,6 %, în condițiile în care piața a cunsocut o dinamică pozitivă de 4,4 %, ceea ce înseamnă 1 025 300 de vehicule înmatriculate în primul semestru. Cota de piață a Grupului în Europa ajunge la 10,8 %, în creștere cu 0,1 puncte.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE! Intervenție de urgență a salvamontiștilor! Turistul rănit este pe mâna medicilor!

În afara Europei, și restul regiunilor au înregistrat creșteri ale vânzărilor și cotei de piață.
Înmatricularile Grupului au crescut cu 16,8 % pe o piață care a crescut cu 3,4 %.
Grupul Renault își consolidează pozițiile ca urmare a succesului gamei sale: QM6 și SM6 în Coreea, Kaptur, Vesta și Xray în Rusia, Koleos în China, Mégane Sedan în Turcia și Oroch în America Latină.

Pentru anul 2017, Grupul Renault estimează o creștere creştere între 1,5 % şi 2,5 % pe piața mondială.