Dacia Renault: „Vom angaja 500 de persoane!”

Creșterile salariale din sectorul public nu par a fi o problemă pentru Uzina Dacia. Potrivit News.ro, grupul Renault va face angajări masive și în anul 2017: „Grupul Renault va continua să facă angajări în acest an, în special ingineri, în contextul în care planul companiei prevede 500 de recrutări în acest an şi producţia de componente a crescut pe platforma de la Mioveni, iar creşterile salariale din sectorul public nu pun încă presiune pe angajăr”, a declarat miercuri directorul general al grupului Renault România, Yves Caracatzanis, în cadrul unei întâlniri cu ziariştii.

Există creşteri de capacitate la Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia în acest an, un exemplu în acest sens fiind avansul capacităţii de producţie de cutii de viteze de tip TLx, care echipează modelul Duster.

Producţia a crescut la 12.000 unităţi pe săptămână, de la circa 7.500, câte se fabricau iniţial.

Caracatzanis consideră că, în România, sistemul de învăţământ are o calitate bună, iar inginerii românii sunt unii dintre cei mai buni din cadrul întregului grup: „Calitatea sistemului de învăţământ este bună. În România avem poate cel mai mare şi mai bun grup de ingineri din grupul Renault, în afara Franţei”, a afirmat directorul general al Renault România.