Daciana - locul 7 în topul politicienelor sexy ale lumii!

Dacia Sârbu este singura femeie politician din România care a reușit să intre în top zece cele mai sexy din lume, conform clasamentului făcut de publicația canadiană Qc Lifestyle.
Europarlamentarul, soție a ex-premierului Victor Ponta, fost deputat de Argeș, Daciana Sârbu este la vârsta de 40 de ani una dintre foarte puținele femei care au avut un cuvânt important de spus în ultimul deceniu de politică.
În februarie 2015, Daciana Sârbu a fost nominalizată pentru titlul de ”Europarlamentarul anului în domeniul sănătății”.
Potrivit anunțului oficial, nominalizarea recunoaște ”munca neobosită pentru imbunătățirea rezultatelor europene în domeniul sănătății”, dar nu a primit premiul, acesta fiind acordat, un an mai târziu, altui europarlamentar din România, Cristian Bușoi.

CITEȘTE ȘI ... Noutate la Wizz Air! S-a schimbat politica bagajelor de cabină!

De profesie jurist, Daciana Sârbu s-a dovedit un avocat al drepturilor femeilor. Întrebată de redactorii evz.ro cât de sus poate ajunge o reprezentată a sexului frumos în politica românească, având în vedere accentele misogine ale societății noastre, ea a răspuns: „Până la vârf. Avem deja femei-primari de mari municipii, mai multe femei în guvern, iar comisarul european din partea României este o femeie (Corina Creţu - n.r.). Depinde în mare măsură de calităţile, agenda şi priorităţile pe care femeile şi le propun în politică.(...) România nu este pregătită pentru multe lucruri – ca și alte societăți, dar asta nu înseamnă că acele lucruri nu ar trebui să se întâmple. În zona de reprezentare şi leadership, cred că femeile nu sunt dezavantajate în acest moment. Progresul major e necesar în altă parte: în rândul femeii care-şi doreşte familie şi carieră în acelaşi timp şi simte că nu le poate avea pe amândouă fiindcă nu e sprijinită destul. Aici mai sunt multe de făcut.”

Într-un interviu pentru revista Perfecte.ro, Daciana Sârbu declara: "Incerc sa fiu foarte sobra si nu este neaparat de laudat. In diverse situatii in care am avut nevoie m-a mai ajutat si designerul Carmen Herscovici, mai imi cumpar haine si de la Bruxelles, dar nu sunt foarte consecventa la aspectul asta. Pentru momentele importante din viata mea am apelat la Razvan Ciobanu.Nu sunt o victima a modei, dimpotriva! Pentru mine, moda e o victima!".

În anul 2011, Daciana Sârbu vorbea despre politicile pentru femei ca fiind prioritatea mult mai urgentă decât măsurile pentru femeile-politician!
"Avem astazi o femeie care ia decizii privind cea mai puternica economie din UE, o femeie care controleaza diplomatia americana, o femeie care defineste politicile FMI, iar acest cumul de pozitii cheie detinute de femei nu are un precedent istoric", a declarat europarlamentarul Daciana Sarbu pentru hotnews.ro

În clasamentul celor mai sexy femei din domeniul politicii se află Mara Carfagna, cea care a fost ministrul pentru Egalitate de Şanse în Italia, în perioada 2008-2011. Ea este urmată Eva Kaili, parlamentar European și de un fost membru al Parlamentului din Singapore.