Dănuț Dinu - atacat pe Facebook cu conturi false

Unul dintre politicienii locali care și-a câștigat notorietatea pe rețele de socializare este, fără doar și poate, fostul polițist Dănuț Dinu.

Cu mii de prieteni pe contul de Facebook, Dănuț Dinu și-a făcut o imagine pe care încearcă să o păstreze și o relație virtuală cu prietenii la care ține ca la ochii din cap, după cum ne-a mărturisit. Motiv pentru care „prietenii” care cunosc activitatea sa de pe rețelele de socializare profită și îi creează profiluri false, cu precădere în preajma alegerilor.

Dănuț Dinu apare în prezent cu nou cont pe Facebook sub numele Richard Wallcot și, conform datelor, locuiește în Regatul Unit, este văduv, lucrează ca manager la Richards Construction Co și locuiește la Newcastle. Contactat de redactorii „Ancheta”, Dănuț Dinu ne-a povestit că nu este pentru prima dată când i se întâmplă ca cineva să „fure” fotografiile și să îi creeze o altă imagine decât cea reală:

„Eu cred că sunt oameni plătiți care se ocupă cu așa ceva, pentru că nu văd de ce ar sta pe Internet să facă mișto. Cred că sunt foarte «bine intenționați, pentru că așa mi-au făcut și în campania din vară. I-am raportat la Facebook și cei de acolo la rândul au blocat acele adrese false, ulterior raportându-mi dacă mai apăreau altele. Nu am ce să comentez mai mult în afară de faptul că o fac special pentru a-mi distruge relația cu cei 11.000 de prieteni virtuali, pe care am construit-o în timp, muncind ani de zile. Eu nu mi-am permis să mă duc la televiziuni și am luptat aici când am putut, menținând o relație nu bună, ci foarte bună”, a susținut Dănuț Dinu. 

Sursa: Saptamanalul Ancheta