Dăruiește 3 ore pe săptămână pentru educația copiilor din centre de plasament!

Copiii din centre de plasament merită șansa unui viitor mai bun, iar pentru asta au nevoie de educație, încurajări și motivație.
Programul educațional Ajungem MARI lansează un nou apel la voluntariat către cei care vor să le dăruiască copiilor din centre de plasament timp și cunoștințe pentru a-i ajuta să ajungă oameni MARI, responsabili și independenți.
Apelul la voluntariat se adresează persoanelor peste 16 ani ersoane cu inițiative, responsabile și implicate, spontane și dornice să facă mici minuni pentru copiii din centre. Voluntarii nu trebuie să aibă experiență de predare pentru că înainte de începerea activităților în centre participă la un training în care învață despre nevoile copiilor și cum să lucreze cu ei.
Proiectul se desfășoară în București și în alte 25 de județe, printre care și Argeș.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO: INCREDIBIL! ÎN MĂRĂCINENI - 100 de oameni rămân în stradă! ANAF îi...


Voluntarii vor merge săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi și îi vor învața pe copii ce îi pasionează prin metode non-formale și multă joacă. Voluntarii pot susține ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau cultură generală, educație pentru sănătate sau educație civică. Pe lângă cursuri și ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieșiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri.

Pentru organizarea trainingurilor în județe este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, așadar doritorii sunt rugați să transmit apelul colegilor și prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la ore.

Înscrierea pentru următorul modul se face până pe 10 februarie prin completarea unui formular online