De râsul țării! În Pitești - condiții mizere pentru olimpicii la engleză

În aceste zile, la Pitești, are loc olimpiada națională de limbă engleză. În cadrul competiției s-au înscris 321 de elevi din toate judeţele ţării şi din municipiul Bucureşti, care au fost cazați la internatul Liceului „Astra”.

Condițiile de cazare din cadrul internatului, însă, sunt de toată jena și nu au încântat prea mult participanții. În acest sens, digi24 a publicat un mesaj transmis de o rudă apropiată care însoțește unul dintre participanți la eveniment.

Descris ca fiind ”un loc deplorabil”, cu ”paturi ce amintesc de scena închisorii unui film”, căminul este plin de mucegai și miroase a clor. Mai mult, băile sunt într-o stare și mai groaznică, cu toalete turcești și cu uși fără mânere la dușuri.

Vedeți mai jos mesajul integral:


„Bună ziua. În timp ce aleşii noştri dezbat de zor condiţiile din închisori, copiii care sunt la olimpiada la limba engleză îngheaţă de frig într-un cămin din Piteşti. Unde, de asemenea, este şi o mizerie cruntă.

Este prima dată când postez ceva în acest grup, dar cred că este normal să va arăt şi o altă latură a acestor olimpiade atât de lăudate. În momentul de faţă mă aflu la Piteşti la Olimpiada Naţională de Limba Engleză.

Pot să spun că mai bine stăteam acasă. Povestea începe destul de frumos. Plecăm de la Vaslui, eu şi încă 7 colegi, cel de-al 8-lea urcând la Bârlad. Trenul merge, dar în aşa fel încât să aibă întârziere de 40 de minute, ajungând în Bucureşti mult prea târziu pentru a prinde trenul spre Piteşti. Din "fericire", biletele au fost mutate pentru următoarea cursă Bucureşti Nord-Piteşti.

După ce pierdem o ora în gară, plecăm spre Piteşti. Ajungem aici şi ne întâmpină nişte doamne cam agitate. Ne conduc la nişte microbuze care aveau să spunem 10 locuri (eu sincer nu am mai văzut). Ne-am înghesuit cumva cu tot cu bagaj pentru că în spate nu era loc pentru bagaje şi am sperat că vom fi conduşi spre cazare. Însă pe lângă noi (8 fiind), au fost urcaţi şi cei de la Iaşi (de asemenea cu bagaje şi tot 8 la număr) să se înghesuie alături de noi. Că s-a stat în picioare şi cum s-a putut nu mai spun.

Într-un final ajungem la cazare. Un loc deplorabil puţin spus. Cazaţi la internatul Liceului „Astra”, am întâlnit ceva de nedescris. Miros de mucegai amestecat cu miros de clor (folosit probabil pentru a ascunde mirosul de mucegai), paturi ce amintesc de scena închisorii unui film şi un frig de nedescris (una dintre colegele mele de cameră stând cu haina de iarnă pe ea în majoritatea timpului).

Băile - şi mai „minunate”. Dacă vrei să mergi la toalete turceşti, aici ai ocazia, dacă vrei să te speli cu furtunul ce lucrează sub acoperire ca duș, acesta este locul în care vrei să fii. Ah, şi să nu cumva să te aştepţi la vreun fel de intimitate, pentru că în baie aparent nu există mânere la uşi.

Acum, sincer, nu se aştepta niciunul dintre noi să fim aşteptaţi în lux, dar am avut impertinenţa de a ne aştepta la condiţii decente de a trăi timp de patru nopţi. Şi ca să se tragă şi o concluzie: decât să fiţi olimpici în România, mai bine staţi acasă. E mai sigur!”

Sursa: digi24.ro