Deputatul ”mitralieră” recidivează! Vrea o lege care să permită hărțuirea sexuală a angajatelor, după ce a fost acuzat de ...

Cătălin Rădulescu șochează din nou! După ce a depus în Parlament trei proiecte de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, proiecte ce au ajuns să îi scandalizeze și pe proprii colegi de partid, deputatul „surprinde” din nou printr-o propunere din proiectul de modificare a Codului Penal.

Este vorba despre abrogarea articolului care pedepsește „folosirea abuzivă a funcției în scop sexual”. Vă reamintim că în urmă cu 6 ani, Cătălin Rădulescu a fost acuzat de secretara lui că a încercat să o violeze. În ediția din 4 august 2011 a Săptămânalului Ancheta, povestea era prezentată pe larg. Cătălin Rădulescu se afla într-o delegație la Sibiu împreună cu secretara sa, iar într-una din seri, deputatul ar fi intrat în cameră peste tânăra de 20 de ani și ar fi încercat să o violeze. Femeia a susținut că a fost bătută, politicianul încercând să o supună la diverse perversiuni sexuale. Din fericire, a reușit să scape și să-și sune tatăl, care a anunțat Poliția. Ajunși la fața locului, oamenii legii l-au găsit pe Cătălin Rădulescu dormind. 


Fata l-a acuzat pe Cătălin Rădulescu de agresiune, tentativă de viol şi sechestrare de persoane, însă, deputatul a negat întreaga întâmplare. Ulterior, secretara deputatului a renunțat la acuzații.


Culmea, la 6 ani distanță, Rădulescu vrea o lege care să îi permită unui om cu funcție să hărțuiască sexual angajatele, sau mai rău, fără să fie tras la răspundere.


De asemenea, jurnaliștii Recorder au încercat să stea de vorbă cu toți cei 39 de inițiatori ai propunerii legislative prin care deputatul PSD Cătălin Rădulescu vrea să schimbe Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Unii dintre ei au susținut că nu își recunosc semnătura, iar alții spun că au semnat fără să știe și că nu sunt de acord cu majoritatea prevederilor.


CITEȘTE ȘI ... Deputatul ”mitralieră” - prag de 200.000 euro pentru abuz în serviciu! Este propunerea care a scos România în stradă!


“Eu nu am semnat așa ceva. Am vorbit cu colegii și înțeleg că mai sunt și alții în situația mea. Nu știu ce a făcut domnul Rădulescu, nu vreau să speculez, dar sunt foarte curioasă să aflu cum de a ajuns numele meu pe acea inițiativă de modificare a Codului Penal, a declarat pentru Recorder Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea.

Nici deputații argeșeni nu par să susțină întru totul aceste propuneri:

„Eu subscriu la puține lucruri care se regăsesc în chestia aia. Pe mine mă interesa ideea de prag în ceea ce privește abuzul în serviciu, dar așa cum se regăsește în alte țări europene. Cuantumul e relativ. Suma asta de 200.000 de euro cred, totuși, că e un pic cam mare”, susține Nicolae Georgescu (deputat PSD de Argeș).


„Depinde din ce unghi privim aceste schimbări. Eu am semnat, dar cu rezerva că vor urma dezbateri în care se vor aduce modificări. Ideea pe care s-a mers a fost să nu mai existe abuzuri”, a declarat deputatul PSD Argeș Nicolae Velcea.


Proiectul prevede următoarele modificări:
– pedepsele cu închisoarea de până la trei ani se execută la domiciliu, iar condamnările inculpaților care au peste 60 de ani sau suferă de boli incurabile ori grave sunt, de asemenea, executate la domiciliu.
– abrogarea articolului care incriminează folosirea abuzivă a funcției în scopul obținerii de favoruri sexuale.
– îmblânzirea pedepselor pentru dare de mită.
– darea și luarea de mită în numele altuia nu mai reprezintă infracțiuni.
– abuzul în serviciu devine faptă penală numai dacă paguba depăștește 200.000 de euro.