Dică reînvie tradiția lui FC Argeș!

Nicolae Dică a promovat pe SCM Pitești în liga secundă, săptămâna trecută, cu 7 etape înainte de finalul campionatului.
Următorul obiectiv este recuperarea palmaresului și brandului FC Argeș.

Timp de 60 de ani, FC Argeș a fost o fabrică de talente si a câştigat două titluri naţionale. Dar în 2013, clubul care i-a dat pe Dobrin, Mutu, Neaga, Jean Barbu sau Dică a dispărut. Tocmai una dintre vedetele lui FC Argeş vrea să aducă din nou gloria în Trivale.

Nicolae Dică speră să creeze o generaţie de campioni pe stadionul unde au venit Real Madrid, Valencia şi Fenerbahce. La nici 37 de ani, Dică a obţinut deja primul succes. La debutul ca antrenor principal, a promovat cu SCM Piteşti în liga a II-a. A făcut-o în stil mare, cu şapte etape înainte de final (22 de puncte distanță față de Voluntari II în seria 3) şi cu una dintre cele mai tinere echipe din ţară.

”Dintr-un lot de 24, am avut 12 seniori şi 12 juniori sub 19 ani. Asta a fost foarte important pentru mine", se mândreşte Dică.
Ceea ce Nicu a reuşit să facă este un lucru mare, a promovat talentele de pe plan local. Piteştiul îşi doreşte să reconstruiască acel centru de juniori faimos. Sperăm ca în câţiva ani, 2,3...4 ani, să fim din nou o pepinieră a fotbalului românesc. Este greu de estimat când vom avea aici un nou Dobrin, Mutu sau Jean Barbu, dar avem copii foarte talentați", spune preşedintele lui SCM, Dragoș Șerban.

Dică şi-a terminat carieră de jucător lângă Hagi, la Viitorul. La fel ca "Regele", Dică își dorește să imprime un stil creativ echipelor sale. Crede că în România sunt încă mulţi "decari", aşa cum au fost el şi Hagi:
"Noi trebuie să îi punem în evidenţă, pentru că aceşti jucători se nasc cu un talent."
Ca antrenor, Dică a început în calitate de secund, la Steaua. Şi la Piteşti a găsit însă aceeleasi probleme. Istoria echipei riscă să se piardă. SCM este susţinută de autorităţile locale, dar palmaresul este la FC Argeş 1953. Echipa creată de suporteri a dispărut şi ea la începutul sezonului, aşa cum s-a întâmplat cu marele FC Argeş, în 2013. Dică vrea să împace cele două tabere:
"Obiectivul principal ar trebui să fie că Primăria să reuşească să ia brandul FC Argeş. Pentru oraş este foarte important acest lucru. O asociere cu brandul FC Argeș ar umple din nou stadionul. Oraşul are nevoie de o echipă în Liga I"