Distincţii şi ridicări în grad la Balul aniversar al Cavalerilor Vinului din Piteşti

Vineri seara, într-un cadru select și în prezența a numeroși oaspeți de seamă, veniți din toată țara, Cavalerii Vinului (OEVE – Consulatul România, Legatul Pitești) s-au reunit la Ramada pentru ediția aniversară a balului lor anual. Un eveniment cu o etichetă aparte, dedicat unei organizații selecte care, în ultimul deceniu, a reușit să reunească la nivelul țării noastre peste 400 de membri, iubitori ai vinului, dar și ai unor virtuți indispensabile calității de cavaler printre care lupta neîncetată cu boala, abandonul, dezrădăcinarea, foametea, nepăsarea, învinuirea, indiferența și necredința.

Legatul Pitești, condus de către omul de afaceri Marian Cazacu, a fost o gazdă excelentă pentru această ceremonie, evenimentul bucurându-se de prezenta ordinelor cavalerești din întreaga țară, dar și a liderilor organizației: ambasadorul OEVE Josef von Jenei și proconsulul I al Consulatului Romania Marius Farmazon.

Balul anul, aflat la cea de X-a ediție, a reprezentat o ocazie potrivită pentru ridicarea la gradul de Iudex de Vino a șapte dintre membrii argeșeni, dar și pentru acordarea altor distincții speciale („Ordinul Virtutea Cavalerească”) pentru cavalerii marcanți și merituoși ai OEVE.

Dincolo de ceremonial și de festivități, în timpul balului a fost continuată tradiția promovării vinurilor românești în cadrul proiectului Terra Valachorum, anul acesta fiind rândul unui soi produs în Argeș, și anume Feteasca Neagră de Ștefănești. Au fost, de asemenea, marcate editarea unei noi ediții a Manualului Cavalerilor Vinului, o nouă variantă de site și prezentarea Hărții vinurilor din România. Numeroși parteneri și sponsori s-au alăturat evenimentului deosebit, iar programul artistic a fost susținut atât prin momente ale reprezentanților Filarmonicii Pitești, cât și prin programe muzicale prezentate de Giorgio Ciabattoni.

Una peste alta, o seară de excepție pe care Piteștiul a găzduit-o și în cadrul căreia eforturile organizatorilor au dat roade și s-au materializat într-un adevărat bal de elită. Dincolo de sufletul Legatului Pitești, și anume Eques Marian Cazacu, s-au remarcat în munca de organizare și în susținerea evenimentului personalități cunoscute precum Larisa Vlăsceanu, Tudor Popescu sau Florentina Opriș.