Doi elevi de clasa a VIII-a, 10 pe linie la simulări

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a centralizat rezultatele înregistrate la sesiunea de Simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019.  În Argeș, la simulări au fost înscriși în acest an 5617 elevi de clasa a VII-a și 5326 elevi de clasa a VIII-a. Testările au fost organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, iar în premieră, în acest an, au luat parte şi elevi din clasele a VII-a.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

 

Clasa a VIII-a

16 elevi au obtinut nota 10 la limba română, iar 30 de elevi au luat nota maximă la matematică. Procentul de promovare la nivel județean pentru ambele probe a fost de 57,34%.

 

Clasa a VII-a

La Limba şi literatura română, 10 elevi au obtinut nota 10, iar 19 elevi au atins maximum la matematică.

 

Conform Inspectoratul Școlar Județean Argeș, doi elevi din clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe din cadrul simulării examenului.