Dosar penal pentru jandarmul care ar fi lovit mai mulți protestatari din Piaţa Universităţii!

Procurorii de la Parchetul Militar s-au autosesizat în cazul jandarmului care ar fi lovit protestatari la manifestaţia de sâmbătă, fiind deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, transmite Pachetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la incidentele petrecute cu ocazia manifestaţiei din data de 20 ianuarie 2018, ce s-a desfăşurat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele: La data de 22 ianuarie 2018, procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 din Codul penal, constând în aceea că unul dintre jandarmii din dispozitivul desfăşurat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice a agresat fizic una sau mai multe persoane, pe fondul unei busculade create în zona cordonului de protecţie", transmite procurorii.

CITEȘTE ȘI ... (video) Flacăra Centenarului s-a aprins la Muzeul Golești!

 

Potrivit imaginilor apărute în spaţiul public, mai mulţi protestatari aflaţi, sâmbătă seara, la protestul de la Piaţa Universităţii, încercau să îndepărteze gardul instalat de jandarmi pentru a ajunge pe carosabil. Jandarmii încercam să îi împiedice să blocheze stradă, unul dintre ei lovind cu pumnul mai mulţi participanţi la protest.

CITEȘTE ȘI ... (video) Trei militari au înghețat așteptându-l pe ministru! Unul dintre ei a leșinat! Paramedicii au intervenit

Colonelul Sebastian Gheorghe Cucoş, comandantul Jandarmeriei Române, a declarat luni seară că misiunea de sâmbătă din Capitală, unde a avut loc protestul, a fost un succes şi că agentul filmat în timp ce lovea participanţii la manifestare nu este suspendat până nu se demonstrează vinovăţia lui.

În ceea ce priveşte comportamentul aceluiaşi jandarm, însă de data aceasta de la DNA, atunci când a făcut parte din dispozitivul ce asigura ordinea publică atunci atunci când Liviu Dragnea a mers la audieri, Cucoş a subliniat că nu s-a constatat că agentul ar fi avut un comportament ce contravine legii.


Sursa: Mediafax.ro