Dosare penale pentru furt de curent!

Jandarmii au acționat astăzi în zona Mălureni, sat Păuleasca, acolo unde au descoperit mai multe gospodării racordate ilegal la sistemul de distribuţie a energiei electrice.
Reprezentanții din cadrul Distribuţie Energie Oltenia au descoperit instalații clandestine şi improvizate. După întocmirea dosarelor de constatare, gospodăriile au fost deconectate de la instalaţiile improvizate.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: Un șofer de 77 de ani a intrat pe contrasens și a lovit mașina de pompieri!


Acțiunea are ca scop depistarea şi instrumentarea, în teren, a cazurilor de nerespectare a normelor legale de consum în domeniul energiei electrice, depistarea persoanelor care sustrag componente ale reţelelor electrice; depistarea persoanelor care folosesc instalaţii clandestine, în scopul racordării la obiectivele sistemelor de distribuţie a energiei electrice; depistarea persoanelor care, prin intervenţii neautorizate, deteriorează, modifică sau blochează funcţionarea echipamentelor de măsurare a consumului de energie electrică; deconectarea şi demontarea branşamentelor racordate ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei.