Dr. Pletea - Făcut praf de o polițistă sub acoperire!

# Anchetatorii l-au filat pe celebrul medic după ce au primit informaţia că încalcă interdicţia de a profesa oferind în continuare consultaţii femeilor.

# Pentru că nu a tăiat chitanţă după ce a consultat-o pe investigatoarea sub acoperire,  Sorin Pletea s-a ales cu un nou dosar penal, pentru evaziune fiscală!


În anul 2010, medicul Sorin Pletea pierdea dreptul de a mai desfăşura activităţi în specializarea obstetrică-ginecologie, ca urmare a unui proces de malpraxis. Până să se revoce această măsură, în 2014, acesta a fost supus unei investigaţii, în urma suspiciunilor că, sub acoperirea activităţilor de medicină generală, acesta oferea şi servicii în specializarea care îi fusese interzisă, după cum se arată într-un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, încheiat în această vară.

 


Agăţa cliente noi pe site-ul Oferte Zi de Zi
„Sub protecţia aparentă a competenţelor din aria medicinei generale, în fapt, inculpatul Pletea Sorin-Liviu a desfăşurat şi activităţi ce intră în competenţa specializării obstetrică-ginecologie, aceste aspecte rezultând din faptul că a avut doar paciente femei, care solicitau consultaţii medicale privind afecţiunile aparatului genital, pronosticuri de sarcină sau terapii privind premenopauza, menopauza. În vederea publicităţii serviciilor sale, inculpatul îşi promova activitatea profesională pe site-ul „ofertezidezi.ro”, unde încuraja potenţialele paciente să se programeze la Cabinetul pentru sănătatea femeii, contra achiziţionării unui voucher valabil 30 de zile, din data de 4 septembrie 2013, care costa doar 49 lei, faţă de 140 lei, cât era preţul întreg”, se arată în concluziile procurorilor, care l-au urmărit atent pe medicul Pletea. 

CITEȘTE ȘI ... Vești bune! Autobuzul 2 va opri din nou în staţiile din Bascov


S-a mai constatat, în urma monitorizării activităţii de la cabinetul „Dr. Pletea”, că în perioada 26 martie – 15 noiembrie 2013 a examinat două paciente diagnosticate de către acesta cu leziuni de col uterin, care au fost cauterizate în cabinetul dr. Pletea. Mai mult, pentru a avea probe solide că medicul încalcă hotărârea penală de a nu profesa în obstetrică-ginecologie, anchetatorii au băgat la înaintare şi un... investigator sub acoperire. Doamna cu pricina s-a prezentat pe data de 16 noiembrie 2013 la cabinetul dr. Pletea, unde i-a povestit că are dureri în timpul menstruaţiei şi că intenţionează să rămână însărcinată.

„Medicul Pletea s-a comportat ca un doctor de obstetrică-ginecologie, recoltându-i probe pentru testul Babeş Papanicolau, control ginecologic general şi ecografie pelvină. Pentru testarea fertilităţii, i-a comunicat pacientei că sunt necesare mai multe analize şi i-a dat o carte de vizită şi o reţetă. Pe data de 28 noiembrie, o asistentă angajată a cabinetului Pletea i-a comunicat investigatorului sub acoperire rezultatul testului Babeş Papanicolau”, se mai arată în rechizitoriu. 

CITEȘTE ȘI ... Tragedie! Piteșteancă găsită de fiu într-o baltă de sânge!


Anchetatorii au efectuat şi o percheziţie domiciliară şi una la cabinetul Dr. Pletea, care a avut scopul de a ridica documente de înregistrare, evidenţe ale pacientelor pentru a fi identificate pacientele cărora li s-a acordat asistenţă medicală în specializarea obstetrică-ginecologie, constatându-se că nu există o evidenţă, ci doar câteva înscrisuri cu menţiuni care au dus la identificarea altor paciente. 

 


 Consultaţie de 250 lei fără chitanţă
În ciuda eforturilor investigatorilor de a dovedi că medicul Sorin Pletea săvârşeşte infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, în formă continuată, în aprilie 2014, Tribunalul revocă măsura de interzicere a activităţii sale în domeniul obstetrică-ginecologie, ceea ce a dus la clasarea cauzei. Însă, munca anchetatorilor nu a fost chiar în zadar, ajungându-se la acuzaţii de... evaziune fiscală.

„Actele de urmărire penală efectuate în cauză, plus procesul verbal al investigatorului sub acoperire care menţionează că în urma consultaţiei medicale i-a dat asistentei 250 lei, fără ca aceasta să remită chitanţă, plus înscrisurile ridicate de la cabinetul medicului, constată că inculpatul nu înregistra veniturile obţinute în cadrul cabinetului medical, de unde rezultă că nici nu achita obligaţiile către stat.”

S-a dispus astfel disjungerea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, forma continuată. 
Medicul Sorin Pletea a fost condamnat, în 2010, la închisoare de 1 an şi 8 luni, cu suspendare, cu 4 ani termen de supraveghere. În plus, instanţa a decis plata unor daune morale de 500.000 euro, în solidar cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, către familia fetiţei care a decedat în urma traumelor suferite la naştere.

CITEȘTE ȘI ... (video) UPDATE: Mamă distrusă după ce și-a pierdut 2 copii in incendiu! Femeia ii creștea singură și mai are incă...

 

 Drama a început în anul 2003, la naşterea fetiţei Irina Balş. Medicul Pletea i-a refuzat mamei operaţia de cezariană şi a utilizat forcepsul pentru extragerea bebeluşului. Această operaţiune i-a provocat nou-născutului leziuni cerebrale severe, orbire şi grave probleme de auz. Copilul a decedat doi ani mai târziu.

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta