Drama din Colectiv continuă!

Drama orfanilor femeii de serviciu de la Colectiv continuă.
Familia Mariei Ion, femeia de serviciu care și-a pierdut viața în incendiul de la Colectiv, trăiește speriată de viitorul apropiat.
La finalul acestui an, mai exact chiar în luna decembrie, ajutorul financiar pe care orfanii Mariei îl primeau se opreste.

CITEȘTE ȘI ... Ţi-ai rupt maşina în gropile din asfalt, în Pitești?

Cinci copii minori și un tata bolnav și imobilizat la pat. Asta a lăsat în urma sa Maria Ion, femeia care a avut nenorocul să se afle la locul de muncă în noaptea incendiului petrecut în clubul Colectiv.
Singura persoană pe care se pot baza este soră femeii. Mătușa copiilor îi are în grijă pe cei 5 orfani, într-un apartament luat în chirie.
Deși autoritățiile le-au promis o căsuță, cei 5 copii au rămas cu promisiunile.

CITEȘTE ȘI ... LACRIMI ȘI DURERE! Doi frați, victime într-un tragic accident! Unul a decedat, celalalt e în stare foarte gravă!


Din pacate, în ciuda celor 10 luni care s-au scurs de la prima promisiune, casa mult-așteptată nu a apărut. În plus, nici viitorul financiar al familiei nu este roz. La finele acestui an, cei 4.000 de lei, acordați ca ajutor financiar de către o fundație, nu vor mai fi virați în conturile familiei.


“Am inteles ca in luna decembrie o sa se opreasca ajutorul de 4.000 de lei si vom ramane doar cu alocatia copiilor. Doar un an de zile se acorda ajutorul acesta, da. O sa ramanem cu alocatiile care se ridica toate la un loc undeva la 2.000 si ceva de lei. Este destul de greu, dar nu ne plangem si mergem inainte. Avem si pomenile de tinut pentru sora mea, cheltuieli ca pentru o familie mare. Din cei 4.000 de lei reuseam pana acum sa acopar costurile hranei si intretinerii copiilor, dentist, haine, scoala. I-am reinscris la scoala, la “A doua sansa” (n.r: un program destinat celor care intrerup studiile), iar ei isi doresc sa continue. Nici cu casa nu s-a schimbat absolut nimic. Am incercat sa merg in audienta la Primaria Capitalei si cand am ajuns acolo, mi-au spus ca doamna primar abia s-a instalat si m-au intrebat daca vreau sa depun iarasi un dosar pentru o locuinta sociala. Deci nu am primit casa”, a declarat sora defunctei pentru stirilekanald.ro.

Sursa: Kanald.ro