Drogurile - legalizate în România?

În acest weekend, de minivacanță, cluburile din Mamaia au fost pline cu oferte de droguri.

CITEȘTE ȘI ... Piteștean URMĂRIT NAȚIONAL, prins de polițiști!


Gigel Lazăr, președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO), declară pe pagina sa de socializare că în țara noastră se apropie momentul dezincriminării consumului de substanțe interzise.


"Nu acuzam pe nimeni.... constatam doar unele realitati. Din informatiile noastre in cluburile din Mamaia, a fost o oferta diversificata de ecstasy ( MDMA) pentru petrecerile de noapte dar si pentru after, logic pe langa marijuana...!!!
( le voi prezenta fizic si le voi preda autoritatilor cand imi vor sosi, si probabil ma voi fi acuzat de detinere de droguri , asta ar fi culmea ironiei macabre ).

Avand in vedere, ca stim ca in majoritatea cluburilor exista oferte de ecstasy sub diferite forme opinez ca se apropie momentul dezincriminarii consumului si in Romania . Nu vedem eforturi nici in zona prevenirii consumului si alternativelor pentru grupurile vulnerabile, dar nici actiuni concrete de reducere a cererii si ofertei ceea ce contureaza parerea mea . Nu pot aprecia daca se impune o dezbatere sau o decizie directa a autoritatilor romane in acest sens . Cert este ca imi exprim dezamagirea fata de tot ceea ce inseamna antidrog . Avand in vedere ca autoritatile declara ca cel mai consumat drog din Romania, este marijuana , o dezincriminare a consumului ar trebui sa duca si la reducerea efectivelor lucratorilor antidrog , reducerea activitatilor ong-urilor din prevenire dar si incasari la bugetul statului pana la urma ....Cate posibilitati se nasc pe fondul unor ineficiente grave ...!!!, a scris Gigel Lazăr, președintele Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO).

 Polițiștii antidrog din Constanța au constatat, în această minivacanță, pe litoral, 21 de infracțiuni de trafic de droguri și deținere de droguri pentru consum propriu. 6 persoane au fost reținute, iar ulterior, arestate preventiv.

De la persoanele cercetate, în această perioadă au fost confiscate 708 comprimate de ecstasy, 18 grame de substanță pulverulentă conținând droguri de mare risc, 38 de timbre impregnate cu droguri de mare risc, 10 grame de ciuperci halucinogene, 45 de grame de cannabis, 14 țigarete artizanale cu hașiș și cannabis, precum și materiale și dispozitive de porționat, cântărit și consum droguri.


Sursa: Stiripesurse.ro