(VIDEO) Drumuri județene blocate din cauza inundațiilor! Pământul a luat-o la vale la Mihăești

UPDATE:

 În urma precipitațiilor căzute în această perioadă, pe raza comunei Vedea, Județul Argeș s-au înregistrat următoarele fenomene: 20 de gospodării inundate în satul Vedea și 10 gospodarii în satul Prodani.

Drumul județean J.D. 703 B Bărăști – Vedea – Uda : Pod și asfalt afectat la intersecția cu pr. Fata;
Drumuri comunale rupte în zona pantelor:
- D.C. 159 Vârsești-Chițani
- D.C. 159 A. Vârsești – Jugănari
- D.C. 167 Chirițești – Ciurești
- D.C. 167 B. Vețișoara – Vața
- D.C. 167 C. Ciurești – Bondoci
- D.C. 169 Lungani – Vedea
- D.C. 170 Vedea – Blejani
- D.C. 171 Fata – Bursești 
- D.C. 172 si D.C 172 A. Dincani

 

UPDATE:

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, drumul județean 738 din Argeș este afectat, din nou, de o alunecare de teren, în satul Drăghici, comuna Mihăești.
Astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a efectuat o vizită la fața locului, pentru a vedea care este situația.

” În concluzie, este nevoie de o regularizare a râului din zona respectivă, râu care erodează malul de pământ. Până la soluționarea definitivă a problemei, pentru a stopa totuși prăbușirea drumului, Regia Județeană de Drumuri Argeș a început astăzi efectuarea unor lucrări de consolidare a malului în zona efectată. Aici trebuie realizate însă investiții de amploare, împreună cu A.B.A.A.V. întrucât este necesară efectuarea unei lucrări de regularizare a râului, care erodează drumul de mai mulți ani. Asta după ce, în 2016, pe acest drum au fost executate lucrări similare, malul surpat distrugând atunci drumul pe un sens de circulație.”, declară președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
 

Polițiștii argeșeni au prezentat situația drumurilor din Argeș, la ora 15:00.
Astfel, avem:
#DJ 659, in  comuna Rociu, sat Gliganu de Sus, este acoperit cu apa pe o portiune de aproximativ 500 m. Traficul este dirijat pe un drum comunal lateral; 
#DJ 678G, in localitatea Ciomagesti, partea carosabila este afectata de aluviuni. Traficul este dirijat de polițiști pe un drum comunal lateral.

În galerie avem situația traficului din orașul Costești, sat Starci. Fotografiile au fost trimise de un cititor Sursata.ro.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Cod roșu în Argeș - Peste 40 de gospodării sub ape!

Reamintim că astăzi a fost emis cod roșu de inundații în județele Argeș, Vâlcea și Golj.
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Olteţ – bazin superior, Cerna (afluent al Olteţului), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Lotru – amonte Ac. Ioneşti, județele Vâlcea, Gorj şi Argeş.