După 9 ani, Raliul Argeşului revine pe Transfăgărăşan!

ACS DTO Rally reașează județul Argeș pe harta motosportului național și organizează, între 2 și 4 mai 2019, Raliul Argeșului CATENA-Powered by Peugeot!  Raliul Argeșului CATENA-Powered by Peugeot este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești.

”După aproape un deceniu, Raliul Argeşului Catena- Powered by Peugeot nu doar că revine în Campionatul Naţional de Raliuri, dar este şi etapa de debut a acestui sezon. Sprijinul oferit de autorităţile locale şi partenerii noştri se va vedea în surprizele pe care le pregătim atât concurenţilor, cât şi spectatorilor. Ne dorim ca acest eveniment să fie mai mult decât un raliu, să fie o adevărată experienţă iar Raliul Argeșului să devină un etalon pentru toate etapele de campionat ce vor urma”, a declarat Bogdan Dumitrescu, directorul organizatoric al Raliului Argeşului Catena- Powered by Peugeot. 

După o pauză de mai mulți ani, Raliul Argeșului revine în calendarul Campionatului Național de Raliuri Dunlop și va deschide sezonul 2019. Ultima data defasurat a fost in anul 2011 atunci cand conta ca si etapa a patra din campionat, insa din anumite motive aceasta etapa a fost anulata. Celebra proba de pe Transfagarasan va reveni in campionat odata cu Raliul Argesului 2019, iar organizatorii spera sa aduca un numar mare de concurenti la debutul sezonului competitional 2019, dar si foarte multi spectatori. 

”Ne doream de multa vreme ca raliurile sa revina in partea sudica a tarii si in judetul Arges, zona care nu a mai avut parte de astfel de competitii din 2010. Probele speciale de pe Transfagarasan au fost foarte apreciate in trecut de catre fani si concurenti, fiind cunoscute pentru faptul ca sunt tehnice si spectaculoase. Nu putem decat sa ne bucuram ca vom concura in fata propriilor fani, mai ales ca Pitestiul va gazdui o superspeciala care va atrage un numar mare de persoane. Din dorinta de a aduce motorsportul din nou in aceasta zona a tarii dupa aproape 10 ani de pauza, DTO Rally Team a decis sa se implice in organizarea Raliului Argesului si sunt sigur ca vom reusi sa ne ridicam la nivelul asteptarilor si sa cream un eveniment care va deveni traditie.”, a declarat Vali Porcisteanu.

 

 

 


Program!


Cu un număr de opt raliuri incluse în calendarul sezonului, Campionatul de Raliuri este unul din cele mai spectaculoase din motorsportul din România, având la fiecare start peste 50 de echipaje care concurează, printre altele, cu mașini Ford, Skoda, Hyundai sau Citroen de peste 200 de cai putere. Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot va avea loc pe drumurile de asfalt din județ, principalele atracții pentru fani fiind traseul spectacol din Pitești, dar și desfășurarea concursului pe Transfăgărășan. 


Vineri, 3 mai, începând cu ora 17:00, echipajele care iau startul în raliu vor concura pe un circuit gândit special pentru spectacol și fani. Desfășurat în jurul stadionului ”Nicolae Dobrin” din Pitești, traseul de concurs va permite spectatorilor prezenți să vadă mașinile de curse de trei ori cum trec în viteză pe linii drepte sau prin viraje strânse și spectaculoase.


Sâmbătă, Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot se mută pe cel mai celebru drum din România: partea sudică a Transfăgărășanului va fi locul acțiunii în raliu, echipajele urmând a urca din zona Cetății Poenari până în apropierea Conacului Ursului, mai jos de golul alpin din Făgăraș. Pe secțiunea de drum de aproximativ 45 de kilometri concurenții vor avea de parcurs cinci secțiuni cronometrate, atât în urcare, cât și în coborâre, unde fiecare secundă este importantă și unde lupta se va da contra-cronometru. Urcarea de la Cetatea Poenari debutează sâmbătă, la ora 11:51, în timp ce prima mașină care ia startul în coborârea dintre Conacul Ursului și Barajul Vidraru va porni la 14:33.


Pentru curioșii care doresc să vadă mașinile de concurs ”alergând” în viteză pe un traseu tehnic și îngust, organizatorii au pregătit o probă specială interesantă mai aproape de Pitești, la Curtea de Argeș. Traseul care pleacă din Curtea de Argeș spre Râmnicu Vâlcea, ca mai apoi să vireze către localitatea Bălteni, se desfășoară de două ori vineri, începând cu 14:58, fiind unul spectaculos și cu multe capcane, echipajele urmând a avea de furcă cu virajele de pe cei aproape 6 kilometri ai traseului.

 

Dacă acțiunea de pe probele speciale cronometrate nu este de ajuns, fanii automobilelor pot vedea mașinile de concurs de aproape în timpul startului festiv, joi, 2 mai, începând cu ora 20:00. Piața Vasile Milea (în fața Consiliului Județean Argeș) va fi gazda evenimentului, spectatorii urmând a asista la o prezentare oficială a sportivilor și având posibilitatea de a face fotografii cu favoriții, a urca în mașinile de concurs și de a pune întrebări piloților prezenți.

 

Complex și cu multe variabile, raliul presupune și existența unui parc de service în care echipele tehnice pot aduce reparații mașinilor de concurs în anumite momente ale cursei. Service-ul Raliului Argeșului Catena - Powered by Peugeot va fi amplasat în zona pietonală din fața Primăriei Pitești, loc unde mașinile de concurs vor fi prezente atunci când nu se află pe probele speciale ale raliului, fiind una din cele mai atractive zone pentru fani.