Bani pentru agricultură. Ministrul Petre Daea a luat fonduri europene de peste 5,5 miliarde de euro

Într-un an și jumătate, România a luat peste 5,5 miliarde de euro de la Uniunea Europeana, bani care sunt deja în țară și care se duc în agricultură, potrivit ministrului Agriculturii, Petre Daea.

"Am luat fonduri europene de peste 5,5 miliarde de euro intr-un an si jumatate. Ii luam pe toti, pentru ca sunt banii romanilor si suntem in stare sa facem acest lucru, iar aceasta datorita faptului ca au inteles toti ce trebuie sa realizam in acest domeniu si s-au depus cererile la timp", a transmis Petre Daea.

Acesta a precizat ca banii europeni se duc in agricultura pentru sustinerea fermierilor, dar si in proiecte specifice zonei rurale.

"Banii europeni se duc in agricultura, in sustinerea fermierilor pe unitatea de suprafata, pentru platile directe pe suprafata pentru a echilibra economic si a tine intr-un echilibru financiar fermierul si evident in proiecte si programe specifice zonei rurale, in drumuri de tarlale, in investitii in zootehnie si in irigatii. Am fost ieri la Haret (Vrancea) unde este o plantatie a unei societati comerciale cu profil agricol. Aceasta are 63 de hectare de plantatii exceptionale cu cires, cu nuc si afin. Sunt la cel mai inalt nivel din punct de vedere tehnic, sustinuta tehnologic foarte bine, prinsa intr-o gandire foarte sanatoasa din punct de vedere al profesiei", a subliniat ministrul Agriculturii.