Director nou la Dacia. Va conduce Direcția Achiziții!

De la 1 ianuarie 2021, Cristian Țucă îl înlocuiește pe Flavio de Almeida în functia de director executiv al direcției Achiziții Groupe Renault România. De la aceeași dată, Almeida preia noi responsabilități în cadrul grupului, în calitate de Deputy Regional Purchasing Head Renault în Rusia. 

CITEȘTE ȘI ... Showroom virtual pentru a descoperi noua generație de modele Dacia!

Cristian Țucă s-a alăturat Dacia în urmă cu 25 de ani și are un parcurs profesional consistent în activitatea de achiziții din cadrul grupului. Țucă va fi membru în board-ul companiei.  Din iunie 2019, Cristian Țucă a fost director Transformare Business Groupe Renault România. Are o experiență solidă în domeniul managementului achizițiilor. Din 2010, Cristian Țucă a fost pe rând, sef departament Achiziții Piese pentru Șasiu, Echipamente exterioare și Electrice, șef departament Achiziții – Logistică, Proiecte Industriale, Servicii, Piese. 

Este absolvent al Universității Politehnică București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, specializarea mașini-unelte. 

CITEȘTE ȘI ... Loganul își schimbă numele! Află cum se va numi cea mai celebră mașină românească!

Între 2000 – 2015, Flavio de Almeida Junior ocupă diverse poziții în cadrul Grupului Renault.  În Brazilia, este senior buyer pentru grupuri motopropulsoare (GMP), iar mai apoi devine manager de proiect Achiziţii motoare. Vine în Franţa, unde ocupă funcţia de director Performanţă Furnizori la nivelul regiunii Europa. Se întoarce în Brazilia, unde ocupa pe rand, functiile de director Achiziţii şi manager regional (GMP, materii prime, componente presate, vopseluri, fluide), director general Achiziţii (componente vehicule, proiecte, post vânzare) şi manager regional pentru  conturi de furnizori (şasiuri, sisteme electrice şi caroserie). Ulterior este numit director Achiziţii Renault Brazilia şi vice-preşedinte al ANFAVEA (Asociaţia Naţională a Producătorilor Auto), unde reprezintă compania Renault. Din 2015 s-a alăturat Grupului Renault în România, în funcţia de director Achiziţii.

CITEȘTE ȘI  ... Renault revoluționează segmentul VAN cu noile modele Renault Kangoo și Express


Direcția Achiziții Groupe Renault România este responsabilă de achizițiile de materii prime, piese, utilaje echipamente și servicii pentru toate entitățile Groupe Renault România. Echipele din România coordonează relația cu peste 1 500 de furnizori. 

Grupul a lansat anul acesta în premieră platforma de consultanță și cursuri cu tematică specifică industriei auto: Renault Business Academy (www.rba.digital). Serviciile se adresează cu precădere companiilor furnizori care activează în domeniul auto, atât în țară, cât și la internațional (regiunea Europei de Est).