Bani mai mulți pentru bugetari! Modificări la Legea Salarizării

Luni, 15 aprilie, a fost promulgată legea care prevede aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului prin care salarizarea personalului plătit din fonduri publice se modifică. Prin această hotărâre se stabilesc  unele majorări salariale pentru o serie de categorii de personal.

Astfel, sute de români se vor bucura de creșteri salariale. Mai exact, cei care își desfășoară activitatea în învăţământul special integrat, precum şi în centrele judeţene de resurse şi de asistenţă educaţională vor avea o majorare cu 15% a salariului de bază.

Totodată, se va acorda un spor de suprasolicitare neuropsihică  de 10% din salariul de bază pentru personalul didactic care ocupă funcții  de conducere în învăţământul superior (rector, prorector, decan, prodecan, director de departament) şi din învăţământul preuniversitar (inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct, director casa corpului didactic, inspector şcolar de specialitate, inspector şcolar, director şi director adjunct unitate de învăţământ).

 

CITEȘTE ȘI ... Bilete tratament balnear 2019: Vești bune pentru pensionari!

 

De asemenea, au fost prevăzute majorări ale salariilor pentru personalul de specialitate criminalistică din INEC. Prin urmare, cei care ocupă funcţii de conducere vor beneficia de majorarea salariului de bază cu 10%, iar persoanele care ocupă funcţii de execuţie beneficiază de majorarea salariului de bază cu 5%. Majorarea salarială se suportă din venituri proprii.

Conform legii, se prevede un spor de până la 15% din salariul de bază, pentru condiţii periculoase sau vătămătoare și pentru personalul din autorităţile şi instituţiile publice „finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi a celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi din cele aflate sub controlul Parlamentului”.

Mai mult, pentru personalul de cercetare cu studii superioare din unităţile clinice, din institutele şi centrele medicale se va aplica nivelul salarial pentru unităţi clinice prevăzut de lege pentru anul 2022.