PROGRAM DE GUVERNARE: Românii vor avea cel mult 50 de taxe

Legislația fiscală va fi unificată în acest an într-un Cod economic ce urmează să fie definitivat la jumătatea lui 2017, iar la 1 ianuarie 2016 va intra în vigoare. Conform lui Viorel Ștefan, propus pentru funcția de ministrul al Finanțelor Publice, acesta va conține maximum 50 de taxe: "Legile cu caracter economic vor fi impuse într-un Cod economic al României. În aprilie va intra în dezbateri parlamentare, pentru ca la 1 iulie să îl avem publicat în Monitorul Oficial. Ne propunem ca acest Cod economic să rămână neschimbat măcar 5 ani, iar acesta va conţine maximum 50 de taxe", a explicat Viorel Ştefan, la Parlament.

Potrivit acestuia, aplicabilitatea codului este revăzută pentru perioada 2018 - 2022, pentru "a asigura predictibilitate pentru cei dispuşi să facă afaceri în România".

CITEȘTE ȘI ... Carburanți mai ieftini, după scăderea taxelor

Ştefan a mai spus că respectivul Cod nu va reuni doar Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, ci toate legile care au legătură cu activitatea economică.

În plus, el a reamintit măsurile cuprinse în programul de guvernare anunţat de PSD, printre care se află reducerea cotei standard de TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018, extinderea cotei zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe, reducerea TVA de la 9% la 0 pentru input-urile din agricultură şi cotă 0 de TVA pentru activităţile de publicitate.

Sursa: economica.net