Renault a livrat 122 de ambulanţe, destinate serviciilor de ambulanță şi SMURD

O flotă de 122 de ambulanțe, dezvoltate de către Asocierea Renault - Gruau - Avant Maris Medical, au fost livrate către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI ... Hidrologii au tras semnalul de alarmă - Cod portocaliu de inundații în Argeș


Ambulanțele tip C sunt destinate intervențiilor medicale de urgență la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotate cu echipamente şi materiale de terapie intensivă. Vehiculul care a stat la baza acestui lot de ambulanțe este Renault Master L3H2 Energy dCi 170 TT şi este disponibil cu sistem multimedia R-LINK: Navigație (harta României inclusă) şi ecran tactil 7". De asemenea, beneficiază de o serie largă de sisteme de asistență la conducere, dintre care amintim: Sistem antiblocare roţi la frânare (ABS) cu AFU (asistență la frânarea de urgență) + EBD; Control dinamic al traiectoriei (ESP adaptativ, cu sistem antipatinare ASR); Extended Grip (motricitate suplimentară pe suprafețe dificile); HSA (Hill Start Assist , asistență la urcarea în rampă); proiectoare de ceață; Parking assist (camera video pentru asistență la parcarea cu spatele şi senzori de parcare spate); Sistem Stop&Start şi ESM (Energy Smart Management - recuperarea energiei în momentul frânării).

CITEȘTE ȘI ... (video) Bătrân în scaun cu rotile - bătut de iubitul nepoatei!

 

Transformarea în ambulanțe a celor 122 de Renault Master s-a realizat în Franța şi în România, în conformitate cu solicitările IGSU. În perioada următoare, Renault va mai livra către IGSU 10 ambulanțe tip C și 75 de ambulanțe tip B, în completarea celor 300 ambulanțe tip B realizate anul trecut.