Un nou director la Dacia!

Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia are un nou director! Potrivit reprezentanților Dacia, din luna iunie, Mihai Alexa este cel care va coordona activitățile celei mai complexe uzine a Groupe Renault, după diversitatea proceselor și a activităților, realizate cu contribuția a aproximativ 4000 de salariați.

Mihai Alexa are o experiență de 35 de ani în cadrul companiei, fiind absolvent al Universității Politehnica din București, Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor. Și-a început parcursul profesional la Dacia în anul 1984. Până în 2008, a coordonat activitatea de uzinare și tratament termic al cutiilor de viteze și a fost șef proiect pentru cutia de viteze TL8. Ulterior, ocupă posturile de  director adjunct Fabricație și Manager Calitate în relația cu furnizorii. În 2010 merge la Technocentre, în Franța, unde, timp de un an, este pilot Sinteză Performanță și Calitate Mecanică. Se întoarce în România și preia, pe rând, responsabilitățile de director Calitate, Fabricație ale Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia. Din 2017, Mihai Alexa devine director tehnic al aceleiași uzine, având în coordonare noile proiecte care țin de competitivitatea uzinei. Din luna februarie a acestui an a fost director interimar al uzinei, iar de la începutul lunii iunie conduce ansamblul activităților de mecanică al uzinei. 

„Angajații și clienții sunt în centrul transformărilor uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia. Suntem furnizor pentru 40 de uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi. Este o provocare zilnică. Alocarea de noi proiecte reprezintă o recunoaștere a faptului că echipele din România au demonstrat competențe și profesionalism. De-a lungul experienței mele în această uzină am interacționat cu cei mai mulți dintre angajați și cunosc foarte bine echipele. În ultimii zece ani, peste 3,8 milioane de motoare au fost fabricate de oameni pasionați și mândri că aceste produse sunt făcute în România. E necesar să rămânem competitivi pentru a proteja acest succes și a ne concentra pe viitor”, a declarat Mihai Alexa.