VESTE BUNĂ! 10.000 de euro de la stat pentru românii care vor să-și ia mașini

Românii care vor dori să își cumpere mașină nouă vor beneficia de un generos sprijin din partea statului. Programul Rabla va fi modificat, iar voucherul pentru o mașină nouă va fi de 10.000 de euro: "Pentru încurajarea industriei auto, mai bine zis, producerea de maşini electrice, dar si pentru a ne respecta obligaţiile asumate in cadrul UE, vom extinde programul pentru finanţarea staţiilor de alimentare pentru maşini electrice astfel încât, la 1 ianuarie 2020, pe teritoriul României, să fie funcţionale cel putin 20.000 de puncte de alimentare instalate în reţea", se arată în programul de guvernare al PSD.

De asemenea, programul Rabla destinat achiziției de mașini electrice va fi extins şi în perioada 2018-2020. Este estimat că peste 100.000 de români vor beneficia de program și vor cumpăra o mașină electrică. "Valoarea voucherelor pentru o mașină electrică va fi de 10.000 euro", se mai arată în documentul citat.

Ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, declara anul trecut la lansarea programlui Rabla pentru maşini electrice, că persoanele pot beneficia de două tichete: unul de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui automobil hibrid şi un tichet de 20.000 de lei pentru achiziţionarea unei maşini electrice, situaţie în care nu mai există obligativitatea de casarea a unui autovehicul vechi.

Tot anul trecut, Ministerul Mediului a lansat un program prin care primăriile, instituţiile publice şi agenţii economici pot dezvolta staţii de alimentare.

Sursa: economica.net