Ședință tensionată în ALDE: Daniel Constantin riscă pierderea sprijinului politic

UPDATE: Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că la alegerile legislative a fost pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective”, precizând că a făcut o concesie” pentru că altfel partidul risca să intre în impas şi să nu poată depune listele.

„Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme. Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare. Am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare cu care nu eram de acord în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective. Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze. Şi el mi-a spus că nu are nicio problemă în acest sens. Şi atunci, cum de multe ori cineva trebuie să facă o concesie, am făcut eu concesia, dar aceasta a fost costisitoare, pentru că eu a trebuit să sacrific unii dintre oamenii care munciseră ca să putem să participăm la alegeri, pentru că evident ALDE nu ar fi fost în Parlament”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Astăzi, începând cu ora 13, la Palatul Parlamentului, membrii Delegaţiei Permanente a ALDE se reunesc pentru a decide data Congresului la care urmează să fie ales un preşedinte unic al partidului.
Acest subiect a provocat tensiuni între taberele grupate în jurul actualilor copreşedinţi, Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu.
Ședința va fi urmată de o conferinţă de presă, la ora 15.30, la care a fost anunţată prezenţa ambilor copreşedinţi.

CITEȘTE ȘI ... Argeșean închis la Penitenciarul Rahova! Este acuzat de...


Dacă la Delegaţia Permanentă de duminică Daniel Constantin se va opune în continuare convocării Congresului, ar putea să-şi piardă şi spijinul politic şi din coaliţia de guvernare şi asta ar putea atrage pierderea funcţiei de vicepremier şi ministru al Mediului.
Controversele dintre Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu au fost generate de data viitorului Congres. Ultimul îşi doreşte un congres cât mai rapid, la sfârşitul lunii aprilie, în timp ce Constantin a susţinut ca alegerile interne să înceapă în teritoriu, urmând ca cei aleşi în organizaţiile judeţene să decidă cine va fi viitorul preşedinte al partidului.