Șeful Jandarmeriei despre protestatarii de la Topoloveni: „Colegii mei au aplicat legea”

Mai mulți protestatari, care se aflau la mitingul electoral PSD din Topoloveni, au fost ridicați, astăzi, de către jandarmi.

Zece oameni s-au strâns în fața Casei de Cultură cu bannere și scandau mesaje anti-PSD. Aceștia afișau mesajul „Argeșul contează! Țara n-a votat hoția! Voi nu sunteți România!” 

Protestatarii au fost somați către jandarmi să plece, dar au continuat. În cele din urmă, au fost ridicați și duși la Poliție. Mai mult, la un moment dat, un bărbat a fost dus la dubă de opt jandarmi.

CITEȘTE ȘI ... Liviu Dragnea vine în Argeș

 

„Colegii mei au aplicat legea. Au fost 10 protestatari care afișau pancarte, cu diverse mesaje, și scandau. Au fost somați de către colegii mei să plece, dar au continuat. Cei 10 au fost legitimați și conduși la sediul Poliției Topoloveni pentru identificare și pentru întocmirea proceselor verbale”, a declarat pentru Sursa Ta șeful Jandarmeriei Argeș, Gheorghe Lupescu.

„Jandarmeria urmează să transmită un comunicat de presă din care să reiasă sancțiunile aplicate”, a completat Gheorghe Lupescu.

Foarte multe persoane au criticat intervenția jandarmilor. Printre aceștia se numără și avocatul piteștean Florentin Sorescu care a anunțat că își pune la dispoziție serviciile, gratuit, pentru cei care au fost ridicați de jandarmi.

„Cei care au fost ridicați de jandarmi la Topoloveni pentru protestele anti-Dragnea mă pot contacta la nr. de telefon 0744343763, avocat Sorescu Florentin, pentru a formula plângere penală împotriva jandarmilor pentru abuz. Nu voi percepe niciun onorariu”, a transmis acesta pe o pagină de socializare.