ELENA. Medie de 9.57, pregătiri pentru Medicină: „Vreau să fiu un doctor bun, pe care oamenii să îl iubească!”

BURSA EDUCATIO! EI MERITĂ UN VIITOR AICI! CONTRIBUIE LA STUDIILE UNUI COPIL EXCEPȚIONAL AL ARGEȘULUI

Medicii români emigrează pe capete. Tot ce a produs și produce mai bun școala românească de medicină alege se profeseze și să performeze în spitalele și în centrele din afară, acolo unde - stimulați de condiții, aparatură și venituri – tinerii specialiști exportă ani de pregătire, de efort și dedicație.


Altă generație crește și își consumă tinerețea încercând să pătrundă tainele umane, dar și milioane de informații științifice specifice unei profesii de credință, așa cum este medicina. Această generație sperăm cu toți - cetățeni, actori sociali, reprezentanți ai statului - să o păstrăm acasă. 


Pentru această generație de viitori medici ai României se pregătește și Elena. Învață în prezent în clasa a XI-a în cadrul Colegiului Național „Alexandru Odobescu” și este unul dintre elevii eminenți ai Argeșului, cu medie de 9.57.  Declicul privind studierea medicinei l-a constituit o olimpiadă de biologie. Deși anterior fusese dezamăgită și nu credea că va iubi această materie, după respectiva competiție totul s-a luminat. A ales singură calea. Părinții nu s-au băgat, nici pro, nici contra. A ales să ignore vocile dimprejur care îi spun permanent cât va fi de greu, cât va avea de învățat și de muncit.

„Vreau să fiu un doctor bun, pe care oamenii să îl iubească. Vreau să îi ajut și fizic, și psihic. Nu mă sperie că am de învățat, din contră! Oricum asta îmi place să fac, să învăț. Nu aș suporta să stau în spatele unui birou, unui calculator... Îmi doresc o viață profesională activă, cu provocări și satisfacții pe măsură.” I-ar plăcea să vadă și ce este dincolo de granițele țării, să călătorească sau să studieze în afară, dar cel mai mult își dorește să practice profesia pe care a ales-o acasă, în România, aici unde s-a obișnuit și unde crede că pot fi schimbate lucrurile. 


Dacă vorbim de schimbări, consideră că cea mai mare problemă a generației sale o reprezintă relațiile interumane, comunicarea. Cu părinții care nu înțeleg întotdeauna ce e în sufletul tinerilor și nici nu vor să afle, care nu îi sprijină în drumul către visul lor. Cu școala care nu a depășit  nivelul impersonal, general, rece, strict profesional al relației cu sufletele tinere pe care ar trebui să le modeleze. Cu societatea care nu îi identifică și nu îi valorifică drept o resursă indispensabilă pentru ceea ce înseamnă viitorul comunităților. Și uite așa se creionează - povestește Elena - o generație din ce în ce mai depresivă, mai confuză, mai lipsită de încredere în forțele proprii. Asta ar schimba prima dată dacă ar putea: nivelul și calitatea relațiilor interumane. Volumul specific școlii nu o sperie. Prinde repede la clasă, nu are nevoie de eforturi ieșite din comun și de nopți albe. 


Este pasionată de fotografie și și-ar dori un aparat profesionist. Își propune să practice arta fotografică în paralel cu medicina, ca pe o pasiune în care se regăsește, se refugiază, se bucură de miracolul naturii și al umanității. Îi mai plac informatica, lectura, desenul în creion și călătoriile. Vorbește cu încredere despre potențialul generației sale, despre capacitatea acestui nou val de români muncitori, educați și perseverenți de a schimba viitorul. Crede că ei pot face România să arate altfel, să fie mai prietenoasă cu oamenii săi, mai caldă și mai deschisă către performanță. 


Pentru a-și urma visurile, pentru a încuraja educația unei tinere de excepție și dorința ei de a construi în România,  Elenei i s-a alăturat ca partener de drum Fundatia „Lumină în Suflet”. ONG-ul argeșean a ales să asigure patronajul educațional pentru 15 tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, acordându-le, cu adevărat din suflet, burse lunare de studiu. În acest fel, povara pusă pe umerii acestor copii care muncesc din greu să performeze se mai ușurează. În acest fel, încrederea lor în societatea și în comunitatea în care cresc și se instruiesc sporește. În acest fel, ei sunt azi modele de bună practică pentru o generație întreagă. 
Fundația „Lumină în Suflet” a dat startul cu 15 tineri. Alți colegi de-ai Elenei, cu note la fel de impresionante, cu ambiții, talente și perspective uriașe au nevoie de parteneri pe drumul către valorificarea acestor medii de 9,00-10,00 în studii și în profesii care să întoarcă binele dinspre ei către comunitate. Viitori medici pediatri, viitori constructori, viitoare cadre militare, viitori artiști aduc soarele în cataloagele liceelor și ale colegiilor în care se perfecționează. Ei merită un viitor AICI!

CITEȘTE ȘI ... ALINA. Elevă eminentă, campioană mondială: „Tinerii trebuie să înțeleagă faptul că ei sunt singura lor limită!”


Vă invităm să vă alăturați lor în drumul anevoios pe care au ales să-l parcurgă studiind. Vă invităm să deveniți parte, sprijin și parteneri într-o campanie dedicată lor. Doar așa le putem construi un viitor AICI!


Donațiile pentru Bursa EDUCATIO se fac astfel:
Donații online pe site-ul www.fundatia-luminainsuflet.ro
Donații direct în contul RO85 BRDE 030S V988 4407 0300 deschis la BRD – GSG Pitești 
Firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit în baza unui contract de sponsorizare.

Date contact FUNDAȚIA „LUMINĂ ÎN SUFLET”:
Pitești, Calea Craiovei, nr. 92, bl. V1, et. D2, jud. Argeș
Tel/Fax: 0248/211911; Mobil: 0755.154.492
E-mail: fundatialuminainsuflet@yahoo.com
Web: www.fundatia-luminainsuflet.ro

 

Ne puteți urmări și pe Facebook