Elevi atacaţi de urs lângă cetatea Poenari!

Un grup de elevi, care sărbătorea în aer liber sfârşitul anului şcolar a fost atacat de o ursoică cu pui chiar în apropierea unui important obiectiv turistic. Şi este doar unul din incidentele care de săptămâni bune ţin alertează locuitorii din judeţ. 

Specialiştii spun că populaţia de animale sălbatice din zonă s-a triplat în ultimii ani, iar autorităţile par depăşite de amploarea fenomenului.

 

 


Alte cazuri semnalate!

 

Cel mai recent atac a avut loc în comuna Schitu Golești, sat Lăzărești, acolo unde ursul a intrat într-o gospodărie și a sfâșiat un porc de 130 de kilograme. 

CITEȘTE ȘI ... ARGEȘ: Porc de 130 de kilograme- sfâșiat de urs!

Reamintim că în mai multe gospodării din Bughea de Sus și Bughea de Jos, urșii au făcut prăpăd în ultimele săptămâni (CITEȘTE AICI). Au sfâșiat oi, capre, câini, stupi de albine, atacând chiar și porcii viceprimarului.

 

Săptămâna trecută, doi turiști au fost fugăriți de urs, la Sălătrucu, Cornul Călțunului. Oamenii s-au trezit cu animalul în preajma lor, iar de frică, au luat-o la fugă. Speriați, aceștia au ajuns în zona unor stânci, unde au rămas blocați. (CITEȘTE AICI)

 

 

 

Urșii s-au înmulțit în Argeș! Recomandările salvamontiștilor argeșeni

 

În contextul în care au apărut foarte multe cazuri de apariție a urșilor în apropierea Transfăgărășanului sau pe potecile turistice, Salvamont Argeș vine cu câteva recomandări menite să vă ajute să preveniți întâlnirea cu animalele sau menite să vă ajute să gestionați o situație în care ursul se apropie de dumneavoastră. (CITEȘTE AICI)


Sursa: a1.ro