Elevii riscă să înceapă școala fără manuale

Elevii riscă să înceapă școala fără manuale

Tipografiile din țară au somat Ministerul Edicației în privința manualelor școlare penru anul 2016-2017. Elevii claselor a 11-a şi 12-a riscă să înceapă anul şcolar fără acestea, dacă Ministerul nu alocă banii necesari până la finalul lunii.
La sfârşitul lunii iunie, editurile şi tipografiile care se ocupă de tipărirea manualelor şcolare avertizau că această industrie este în pericol şi riscă să ajungă în faliment din cauza preţurilor mici oferite de Ministerul Educaţiei, care nu ţin cont de situaţia reală din piaţă, cerând ajutorul ministerului în reglementarea situaţiei, scrie Mediafax.

CITEȘTE ȘI ... Află ce note au luat la BAC copiii VIP-urilor din Argeş


"Tipografii somează Ministerul Educaţiei să aloce fonduri pentru cele peste 3 milioane de manuale şcolare pentru clasele a 11-a şi a 12-a. Din păcate, deşi am cerut alocarea banilor încă de la sfârşitul lunii iunie, alături de reprezentanţii editurilor, nici până în prezent nu s-a primit vreun leu. Editurile aşteaptă, sunt proceduri, trebuie să facă negocieri, licitaţii publice, trebuie date comenzi la tipografii. Somăm Ministerul Educaţiei, pe noul ministru Mircea Dumitru, să dispună alocarea banilor necesari cel târziu până la sfârşitul lunii iulie, în caz contrar existând riscul major ca manualele să nu ajungă pe băncile elevilor la începutul anului şcolar care începe în 12 septembrie”, a spus Mircia Giurgiu, Directorul Sucursalei "Ardealul” Cluj-Napoca a Companiei Naţionale a Imprimeriilor "Coresi”, într-un comunicat prezentat de Mediafax.