Elevii se opun posibilei greve a profesorilor!

Consiliul Național al Elevilor și Asociația Elevilor din Constanța se opune protestului de amploare inițiat de profesori în perioada Bacalaureatului.
Acest protest va periclita buna desfășurare a examenului și calendarul prestabilit pentru admiterea în învățământul superior.

CITEȘTE ȘI ... Elevii cu media 10 la BAC - abonament gratuit la UNTOLD și NEVERSEA!


Această grevă este organizată din cauza proiectul legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cadrele didactice fiind nemulțumite.

”Deși sprijinim salarizarea corespunzătoare a personalului didactic, având în vedere necesitatea formării lor continue, și asumarea educației drept o prioritate națională și din punct de vedere financiar, dată fiind necesitatea creșterii calității actului educațional în special în învățământul preuniversitar, considerăm că o întreagă generație de absolvenți nu poate fi sacrificată în detrimentul acestei metode de presiune.

În primul rând, nu elevii trebuie să răspundă pentru carențele cu care ne confruntăm la nivelul dialogului dintre partenerii educaționali și reprezentanții administrației publice centrale.

De asemenea, este fundamental ca Bacalaureatul să se desfășoare în contextul prestabilit, astfel încât admiterea în învățământul superior să se realizeze în condițiile firești, astfelîncâ tniciun absolvent al ciclului liceal să nu aibă de suferit din cauza mișcărilor de protest ale federațiilor sindicale .

Pe această cale, facem apel la înțelegerea liderilor de sindicat și le readucem în atenție faptul că un dialog transparent, sprijinit pe aspecte concrete, poate fi soluția optimă de adoptat în vederea ameliorării inconvenientelor, fără ca efectele negative să se răsfrângă asupra principalilor beneficiari ai sistemului de învățământ și, în acest caz, asupra viitorului lor academic și profesional.”